Rotownlounge

Gisteren ging ik Rotownloungen. Dat klinkt heel modern, maar ik kan het nog moderner laten klinken: Gisteren deed ik Rotownloungen.
Zo! Daar heeft u niet 1-2-3 van terug!
Zo gezegd, zo gedaan, want liegen doe ik niet.

Er was een band aan het spelen die ik niet mocht missen. Niet had mogen missen. Het was uitverkocht. Ik hoopte dat de band snel klaar was met spelen, zodat ik ze minder had had gemist, dan dat ik ze nu al had gemist. Die gedachte (en de toetsing van juistheid ervan in al zijn facetten) zorgde er alleen al voor dat ik reeds 10 minuten kon overbruggen tot de zaal terug toegankelijk was aan stakkers zoals ik, zonder

Lees meer

lutek Vrijdag 28 Maart 2008 at 10:12 pm | | default | Geen reacties

Slaapjes Doen

Wat is dat voor een gek geluid? Het borrelt en het bruist, het briest en het bromt. Nu hoor ik glazen en lepeltjes, en er wordt iets ingeschonken. Ik denk dat ze dat vieze bruine water gaan drinken, koffels heet dat. Bah.
Nu gaat er een belletje, en nog een keer, en nu hoor ik iemand praten, in de verte, maar ik hoor niet wat er gezegd wordt. De wereld gaat gewoon verder als ik er niet bij ben. Gek idee is dat eigenlijk. Dat heet objectpermanentie, dat ik snap dat de wereld er gewoon nog is als ik zelf mijn ogen dicht doe.


Ik moet een slaapje doen van Tante Hannie en Ome Ja. Ik heb nog een beetje moeite met het uitspreken

Lees meer

lutek Zaterdag 22 Maart 2008 at 9:13 pm | | default | Eén reactie
Gebruikte Tags: , ,

The Long-Awaited Return of the Son of Hum (en andere zaken)

Alles aan kant vandaag. We krijgen hoog bezoek. Dit weekend hebben we een logé te...ehh...te logeren. Ons nichtje Anne zal van zich doen spreken. Ze is inmiddels gearriveerd en ligt diep in dromenland. Maar vanmiddag was het zover nog niet. Vanmiddag moest even alles aan kant, zodat de rommel over anderhalve dag goed is te overzien. Planning.

Ter begeleiding ende vermaak, besloot ik wat achtergrondmuziek aan te zetten. Tante Hannie was de hoofdpersoon voor het weekend ophalen, dus ik kon mijn gang gaan. Achtereenvolgens zette ik op wat er in mij opkwam: Beat Happening, The Jesus and Mary Chain,

Lees meer

lutek Vrijdag 21 Maart 2008 at 11:59 pm | | default | Eén reactie
Gebruikte Tags: , , ,

Rotterdam Muziekstad

Rotterdam Muziekstad? Ik dacht het niet!
Heb ik iets gemist, is Tedje weer bezig, Nighttown weer open? Staat er iedere week een keur aan internationale artiesten op één of ander podium aan de Maas, in de Maas van mijn part? Neen, meneer. Neen.
Wordt het dan misschien ooit nog wat met dat Rotterdam Muziekstad? Zeer waarschijnlijk niet. Rotown programmeert goed; daar houdt de opsomming op.

Rotterdam Muziekstad. Wat is er gebeurd? Afgelopen zondag was het tijd voor weeral een muziekdagje, een ontmoetingsdag van oude vrienden - met de tijd van wieg zo ver verspreid - met muziek als rode draad, en ditmaal was huize Dabrowski

Lees meer

lutek Donderdag 20 Maart 2008 at 12:17 am | | default | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Glasbak

Onze auto heeft nieuwe ramen, en maandag krijgt onze auto ook nieuwe remmen. Het sleepbedrijf had niet in de gaten dat de handrem stond ingeschakeld tijdens het takel- c.q. sleepwerk. Beetje dom. Je hoeft als sleper eigenlijk niet veel meer dan dat te controleren bij het uitvoeren van je werk: is de te slepen auto van de handrem af?
Het autootje gebaarde nog en maakte poeha, maar de slepers hadden hun ogen in hun zak.


Alle kabels, remblokken en wat al niet bij de reminstallatie hoort, is gebroken of verbrand. Extra

Lees meer

lutek Zaterdag 15 Maart 2008 at 7:53 pm | | default | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Schoon Schip

Op ons scheepvaartkantoor wordt even goed schoongemaakt als op willekeurig welk ander kantoor.
Ho, wacht even. Laten we die zin iets anders formuleren:
Op ons scheepvaartkantoor wordt evengoed schoongemaakt als op willekeurig welk ander kantoor.
Want of het even goed gebeurt, dat zou ik niet kunnen zeggen. Volgens de schoonmaakster wel. Vrouw Ollie betreedt elke dag om half 4 hijgend en puffend ons monumentale pand, gelegen aan de Parklaan, en hoewel wij 3 verdiepingen boven haar kantoor houden, hebben wij geen enkele moeite haar aanwezigheid direkt al bij binnenkomst te duiden.
Omdat ze hier zelf nogal aan twijfelt, is vervolgens het eerste wat ze onderneemt de schoonmaak van de gang en het toilet op de 3e, vlak naast ons. Dit ter verduidelijking dat ze ook

Lees meer

lutek Vrijdag 14 Maart 2008 at 9:58 pm | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Niet Schrikken...

De bel om 12 uur 's avonds, het gebeurt niet dagelijks.
-Hallo?
-Goedenavond meneer, niet schrikken, dit is de politie...
(Direkt schrik je je de tering, en als je van de schrik bekomen bent, heb je tijd om je nog even de kolere te schrikken.)
-Ehhh, ja?
-Bent u in het bezit van een rode auto?
- ! ! ! ! ! ! Nee he........

Je kunt 'nee' zeggen wat je wilt, maar je weet dan al hoe laat het is. Namelijk 12 uur 's avonds.
Je wilt het niet zien, maar je gaat toch kijken. Ik heb wel eens een ruitje naast

Lees meer

lutek Maandag 10 Maart 2008 at 10:01 pm | | default | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Wie is de Molfan?

Ik ben vandaag thuis en niet in Amersfoort.
Nou en!? roept een heldere geest. Je bent ook niet in Appingendam, noch in Puttershoek of Enkhuizen, so fucking what!?
In Amersfoort wordt vandaag de jaarlijkse Mol-Fan-Dag gehouden. Ik ben een groot fan van het programma 'Wie is de Mol', en ben er voorgaande drie edities wèl bijgeweest. Vandaag dus niet. Daar ben ik niet erg rouwig om (al was het alleen maar omdat ik de aanblik van Richard Groenendijk in zijn stuitend-lelijke jas van Argentijns buffelleer waarschijnlijk niet nog eens zou overleven), hoewel ik voorgaande keren wel genoten heb van de sfeer en van de bar. Het barpersoneel bedient aandoenlijk stuntelig, want is geheel niet op bediening van een groep van meer dan 50 mensen ingesteld. En er zijn op de MFD al gauw 250 aanwezigen. Toegegeven, minstens de helft lijkt onder de 14 te zijn of zich in elk geval zo te gedragen, maar dan nog

Lees meer

lutek Zondag 09 Maart 2008 at 4:36 pm | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

The Son of 'Hum'

Ik nam de lift naar boven, stapte uit en stapte de gang in waarachter de voordeur dagelijks trouwe dienst doet. De sleutel zou bijna het slot beroeren toen ik zijn voortbewegen via reflex middels spiercontrole abrupt een halt toe riep. Daar was het weer... de 'Zuiderterras Hum'.... Ik schrok. Soms vergeet je gewoonweg dat de Hum er altijd is, maar schrik je als je er opeens middenin staat.
Of middenin, nee, dat was het niet. Het kwam van achter de deur vandaan. Ik verzamelde alle moed die in mij schuilde - je wilt toch naar binnen toe natuurlijk - en stak de sleutel in het slot, draaide en... de Hum verdween!

Ik opende de deur, en trad behoedzaam naar binnen, alsof

Lees meer

lutek Woensdag 05 Maart 2008 at 9:19 pm | | default | Eén reactie
Gebruikte Tags:

The 'Zuiderterras Hum'

Eerst dacht ik dat de computer wat drukte en poeha maakte. Er draaien nogal eens meerdere zware programma's tegelijk, alles duurt langer, en mijn ongeduld verbeid ik dan met een spelletje klaverjas, wat maakt dat het wachten alleen nog maar langer duurt. Slim is het niet, en de pc is er ook al niet blij mee. Edoch... dit keer was harddrive noch ventilator de boosdoener.
Misschien kwam het geluid van de koelkast, misschien van de pijp die in de badkamer uitkomt, misschien.... ik liep radeloos door het huis. Om gek van te worden. Ik keek naar buiten, mensen liepen heen en weer, zich van niets bewust.


Waren er wellicht bouwwerkzaamheden

Lees meer

lutek Dinsdag 04 Maart 2008 at 01:18 am | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,