Ik Schrijf Niet Wat Ik Wil

Ik had vandaag iets willen schrijven, zomaar iets, over het een of ander. Het had de wereld vast niet verbaasd doen staan. De wereld kijkt nergens meer van op. De wereld heeft al genoeg opgekeken, ze is moe, ze wil gaan slapen.
Maar wat ik had willen schrijven, dat schrijf ik nu niet . Ik weet niet meer wat ik had willen schrijven. Ik weet niet meer wat het onderwerp was, of waar het mee te maken had, en of het een leuk stukje had moeten worden.
Je kunt niet kiezen wat je onthoudt en wat je vergeet. Dat kan heel vervelend zijn.

Ik heb een vriend die ook wel eens iets vergeet. Niet zo veel als ik natuurlijk, maar toch behoorlijk wat. Als hem iets is ontschoten kan hij urenlang stampvoetend door het huis lopen, zich de haren

Lees meer

lutek Dinsdag 29 April 2008 at 12:11 am | | default | Eén reactie

Dingetjes

Hebbedingetjes, gadgets, apparaatjes, speeltjes. Als kind kon ik er geen genoeg van krijgen. Op tv zag ik Fred Oster een dingetje demonstreren waarvan de werking hem volkomen ontging.
"Kijkt u eens, dames en heren, dit is een nieuwe uitvinding uit Amerika. Het is een...ehhh..."
Hij zag het zelf waarschijnlijk ook voor het eerst en leek er alles aan te doen om het kapot te maken.
"En iedereen die hier vanavond in de zaal zit, krijgt er eentje mee naar huis!"
Een donderend gejuich steeg op uit de zaal. De mensen stampvoeten op de houten tribunes.
Ik wilde naar Amerika, waar iedereen in huizen vol gadgets woonde, of, als dat niet kon, wilde ik een opname bijwonen van de Wie-Kent-Quiz.


Ik zou nu niet 1 zo'n gadget meer voor

Lees meer

lutek Donderdag 24 April 2008 at 11:58 pm | | default | Eén reactie
Gebruikte Tags:

J & B

Behalve dat J & B een uitstekend merk whisky is, is het vanaf gisteren ook de afkorting voor het koppel Jacqueline & Bram. Ze zijn in de echt verbonden. Ik was daarbij. Ja, u leest het goed, ik heb het vrijdagmiddagsjoeltoernooi laten schieten!
Maar ik kreeg daar veel voor terug. Hoewel ik wel eerst per landelijke bus mij derwaarts moest begeven. Toen ik Alblasserdam binnenreed, viel me op dat er niemand meer lachte op straat. Honderden winkelende mensen, niemand lachte. We passeerden een kinderboerderijtje, niemand lachte, niet de kinderen, niet de beesten. We reden langs een bejaardentehuis en waarachtig, daar zaten 2 bewoners van het zonnetje te genieten en ze lachten. Ze wisten natuurlijk dat ze niet zo lang meer hoefden. Verder zag ik 2 magnolia's in bloei, en ook 2 wilde fazanten, maar of die ook in bloei stonden kon ik niet zien.

Alblasserdam uit, Nieuw-Lekkerkand in. De molens komen in zicht. Een Japanner drukt op de stop-knop. Nog voor hij

Lees meer

lutek Zaterdag 19 April 2008 at 5:56 pm | | default | Geen reacties

Een Dag uit het Leven van de Zakenwereld

Veelal gaat de zakenwereld langs mij heen. In een auto van formaat. Maar soms kom ik even met de zakenwereld in aanraking.


Zoals laatst, toen een bekende uit de zakenwereld mij aansprak. Hij vroeg mij of ik de tijd wist. Die wist ik, want die had ik juist daarvoor gecontroleerd. Ik antwoordde bevestigend en vervolgde mijn weg.

Het lijkt daarmee nu opeens een rage te zijn geworden mij op straat staande te

Lees meer

lutek Maandag 14 April 2008 at 9:56 pm | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Ga Terug

Jojo was a man who thought he was a loner
But he knew it couldn't last


"Get Back" was een van de eerste Beatle-liedjes die ik hoorde, 800 jaar geleden. Ik vond het een erg goed nummer. Ik snapte ook de betekenis van enkele van de gezongen woorden, wat weegt in de waardering. Tegenwoordig heb ik soms juist extra waardering voor een tekst die ik niet snap. Diezelfde waardering is weer moeilijker op te brengen voor mensen die ik niet snap, hoewel ik zeker niet uitsluit dat die mensen weer andere mensen kennen die hen wel begrijpen.

Als ik wist waar ik naar toe aan het schrijven was, zou dit waarschijnlijk het moment zijn waarop ik zeg: "Maar laat ik niet te ver afdwalen."
Daar ik echter geen idee heb waar ik vandaag uitkom, kan ik niet anders stellen dan dat ik op de goede weg ben.

Als ik

Lees meer

lutek Zaterdag 12 April 2008 at 9:01 pm | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Goede Wijn

-Mr. Rama, goedenavond.
-Ben je daar eindelijk? Je zou gisteren al bellen, dat had je beloofd.
-Is het werkelijk?
-Ja, dat zei je tegen iemand, op de bowling.
-Verdomd ja, maar hoe weet u dat dan?
-Hallo, je bent een beroemste medium of je bent het niet. Maar kom eens op met je verhaal.

Lees meer

lutek Donderdag 10 April 2008 at 01:20 am | | default | Twee reacties
Gebruikte Tags: ,

That Was The Week That Was

Het is voor het eerst dat ik een week niet geschreven heb op dit blog sinds aanvang, nu een jaar geleden. Heb ik geen interesse meer? Tuurlijk wel. Ben ik schrijversmoe? Tuurlijk niet.
Na een jaar staat de teller op 172 stukjes wat een mooi gemiddelde maakt van ongeveer 1 per 2 dagen. (Een favoriete-stukjes-top-10 behoort tot de mogelijkheden en suggesties zijn als vanouds welkom)

De reden dat het een week 'stil' was op dit blog is er niet; het kwam er gewoon niet van. Laat ik de week in vogelvlucht met u doornemen en mij alzo verklaren.

Zaterdag was ik naar de stad geweest en heb

Lees meer

lutek Zondag 06 April 2008 at 02:37 am | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,