Een Dagje Uit

Ik had weliswaar vergeten de vuilniszak te poetsen, een boterham weg te gooien, en mijn tanden te smeren, maar verder had ik de zenuwen goed onder controle. En mijn jas, ik was vergeten mijn jas thuis te laten. Sterker nog, ik was zo erg vergeten dat ik mijn jas thuis moest laten op een warme dag als deze, dat ik er niet eens meer aan dacht hem mee te nemen. Dat kwam goed uit, want op een warme dag als deze, heb je er allerminst behoefte aan om met een jas aan te lopen.
Verder liep alles gesmeerd.

Bij het station drukte ik een paar keer op een scherm en ontving een geldig plaatsbewijs. Een Indiase meneer nam aandachtig mijn handelen in ogenschouw. Toen hij aan de beurt was zweefde zijn wijsvinger een tijdje voor het scherm heen en weer, maar tot een keuze kwam hij niet. Hij schakelde een hulplijn

Lees meer

lutek Zaterdag 28 Juni 2008 at 01:03 am | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Nieuws uit de Greppel

Niet alles gebeurt in De Grote Stad. Sommige dingen gebeuren in de buurt van De Grote Stad. Andere dingen gebeuren in Het Kleine Dorp. Weer andere dingen gebeuren helemaal niet. Of misschien gebeuren ze wel, maar is er niemand die het ziet.
Dit weekend toog ik naar Nieuwerkerk aan den IJssel, of 'Aan de Greppel' zoals het ook wordt genoemd. Anderen noemen het weer 'Karke'. Het is maar waar je het liefst woont. Het liefst woon je er natuurlijk helemaal niet, maar niet iedereen heeft het voor het kiezen.


De bewegwijzering was uitstekend, ik liep er zonder omwegen naartoe, maar aangezien

Lees meer

lutek Dinsdag 24 Juni 2008 at 12:45 am | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Engeland - Duitsland

Dezer dagen lijken allerlei toevallige gebeurtenissen, ontmoetingen, tv-programma's opeens in het licht te staan van het EK Voetbal. Dat staan ze niet, maar het is niet erg, zolang 'the beholder' van 'the eye of the beholder' zich dat maar realiseert. Gelijk vooroordelen: Iedereen heeft ze, maar zolang je je dat realiseert en er geen conclusies aan verbindt die negatief kunnen uitpakken voor de vooroordeelde medemens, is er niets aan de hand. Als je niet weet dat je vooroordelen hebt, laat je je er waarschijnlijk door leiden.

In de pub zat ik midden tussen de wedstrijd Engeland - Duitsland. Rechts van mij zat Kevin, links van mij zat Karl. Kevin had vroeger in London gewoond, hij was programmeer en sprak in programmeertaal. Een aantal simpele vragen van mij werden beantwoord alsof het een checklist betrof. Welke concerten hij zoal gezien

Lees meer

lutek Zaterdag 21 Juni 2008 at 3:29 pm | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Voetbalziek

Polen is gevallen, juist op het moment dat Duitsland haar leider bejubelt. Historisch besef dringt zich op, wordt echter snel weer in de kast gehangen want is niet van toepassing. Het één gebeurt op Nederland 1, het ander op Nederland 3.

vanavond een historisch onbelangrijke wedstrijd (dat was vroeger wel anders)

Wegens ziekte heb ik besloten mijn gemak te houden en een volledige tweede helft te kijken van een voetbalwedstrijd. Ik kan echter niet kiezen welke van de 2 wedstrijden ik zal kijken, dus zap ik van de één naar de ander en weer terug. Onderweg

Lees meer

lutek Dinsdag 17 Juni 2008 at 8:32 pm | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Oost West, Zuid Best 2

Rondlopen in het Zuiderpark tijdens de Zuiderparkdagen is vermoeiend. Rondlopen op 1 Zuiderparkdag is al vermoeiend. Maar proberen te blijven zitten voor het podium op de Zuiderparkdagen is nog veel vermoeiender. Toch word ik er ieder jaar weer naartoe getrokken. Het gaat vanzelf. Ik verlies de macht over het stuur, de controle over mijn ledematen, en als het echt te erg wordt, gaan de blaas en de kringspier ook een eigen leven leiden. Neergeploft op een bankje sla ik wat er zich op het podium afspeelt gade. Dat is nogal wat. Daar kun je niet omheen.

Een geweldige artiest, wiens naam mij evenals vorig jaar is ontschoten, zingt live mee met een muziekband. Het zijn de dezelfde nummers als vorig jaar, maar dat geeft niet. Al zou hij 20 keer hetzelfde nummer

Lees meer

lutek Woensdag 11 Juni 2008 at 9:53 pm | | default | Eén reactie
Gebruikte Tags: , , ,

Oost West, Zuid Best 1

We keken er al 12 maanden naar uit. Dit weekend konden we ons Charloisse hart weer ophalen. De jaarlijkse Zuiderparkdagen waren er eindelijk weer. In een nieuw Zuiderpark. Het park is nog wel niet af - dat duurt tot 2010 met uitloop naar 2012 - maar er is alvast gekozen om de kraampjes en tentjes een andere plek te geven. Het is iets ruimer opgezet. Je kijkt je ogen uit.

En er was dit weekend al zo ontzettend veel te doen in Rotterdam. Ik had parachutisten van de Euromast af zien springen, terwijl in het daarnaast gelegen park de immer spannende 'Nederlandse Klimkampioenschappen voor Boomverzorgers' aan de gang waren. Ik wist gewoon niet hoe ik mijn aandacht moest verdelen. Voor

Lees meer

lutek Maandag 09 Juni 2008 at 9:30 pm | | default | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Nog 30 Weken Te Gaan

Nou joh ik loop heel even maar de kamer uit, ik zeg ga maar even spelen, mama is zo weer terug, en ik loop terug met de borden en ze heeft die hele komkommer opgegeten.
- De hele komkommer?
Ja, zo naar binnen.
- Ongelofelijk. hahaha. Hoe oud is ze nu?
Volgende maand wordt ze 2.
- 2 al weer. Gaat snel he.
Joh ze zijn groot voor je het weet.
- Ja. En zeker als ze zó eten.
Je houdt het niet tegen he.


- Dag dames, mogen de benen van de bank?
Oh sorry, meneer, u moet niet boos worden hoor...
- Ik ben niet

Lees meer

lutek Zaterdag 07 Juni 2008 at 09:05 am | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Theorie en Praktijk

Het is op dit blog - en daarbuiten ook - reeds meermalen aangetoond dat doordeweeks uitgaan soms desastreuze gevolgen kan hebben - trek lering uit die lessen, oh volgelingen jong van hart en groot van dorst - maar het is zeker niet gezegd dat het bij uitgaan in het weekend al futuliteit en geen fataliteit is wat de klok slaat.
Beter is het om helemaal niet uit te gaan, gewoon thuis te blijven, in je bed te kruipen en de dagen te korten middels over hoofd getrokken laken of deken, dit afhankelijk van het seizoen.

hier gebeurt misschien niets

Maar voor hen die niet het geluk hebben zich in chronisch depressieve staat te

Lees meer

lutek Dinsdag 03 Juni 2008 at 11:03 pm | | default | Geen reacties