Waar Heb Dat Nou Voor Nodig?

Kent u die uitdrukking, "Waar heb dat nou voor nodig?" ?
Ik moest daar aan denken toen ik vanmiddag iemand precies dat hoorde zeggen. Inderdaad, het is dan niet zo vreemd dat je daar aan moet denken.
Goed goed, het is een zwak begin. Hiervan is het voordeel weer dat het 'alleen maar beter kan worden'.
Kent u die uitdrukking, "Het kan alleen maar beter worden" ?
Ik moest daar aan denken toen ik vorige week iemand precies die woorden hoorde uitspreken. Verdomd als het niet waar is.
Kent u die uitdrukking, "Verdomd als het niet waar is", of "Verdomdalsniewaris" ?
Ik moest daar aan denken toen ik ruim 7 jaar geleden voor het laatst "De Stalmeester" hoorde, een conference

Lees meer

lutek Dinsdag 28 Oktober 2008 at 11:57 pm | | default | Eén reactie

R.I.P. Riplets

Mocht u geïnteresseerd raken in de muziek van The Riplets is dat jammerlijk te laat. Sinds gisteren bestaan ze niet meer. Hopelijk kende u ze al en heeft u posters en t-shirts van hen. Oja, en een stuk of wat platen, dat zou wel zo fijn zijn.
Ik zag The Riplets voor het eerst optreden in 2003 op het Metropolis-festival in Rotterdam en was meteen fan. Je moet wel van erg slechte huize komen wil je niet meteen fan zijn na het zien van een optreden. Het spetterde en het spatterde en het borrelde nog lang na in mijn buik die middag. Natuurlijk droeg een strak, bijna Spartaans festivaldiëet daaraan bij, dat is onvermijdelijk.
In Rotown waren gisteren ongeveer evenveel mensen als toen bij het optreden op Metropolis, ten minste zo leek het. Het was uitverkocht en warm. Het dak moest en zou er af, en dat lukte al na een paar nummers.

Lees meer

lutek Zaterdag 25 Oktober 2008 at 12:31 am | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Zweef

Mocht iemand mij in den lijve tegenkomen, ontmoeten zeg maar, wat niet ondenkbaar is aangezien ik mij belachelijk vaak onder de mensen begeef, dan zal het die iemand opvallen dat ik, schijnbaar in gesprek, opeens een opmerking kan maken die kant noch wal raakt, daarmee die iemand van stuk of a propos brengend.
Ho ho, niet zo snel... dat doe ik toch zeker al jaren, opmerkingen maken die kant noch wal raken, midden in een gesprek, of aan het eind van één? Jazeker, maar nu kan een dergelijke opmerking ook al aan het begin van een gesprek plaatsgrijpen, waarmee iemand niet eens aan stuk of propos toekomt om er van te raken. Is dit een significant verschil? Neen, waarschijnlijk niet, maar desalniettemin vermeldenswaardig.


De reden hiervan is dat ik zweef. Ik wat? Ik zweef.
Ik verkeer niet in hogere sferen en heb niets gerookt dan normale sigaretten, toch zweef ik. Dit heeft te maken met het

Lees meer

lutek Donderdag 23 Oktober 2008 at 01:32 am | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Voorbereid 5

We waren niet geheel voorbereid op de terugkeer naar Nederland. Anderhalve dag voordat we het vliegtuig (eigenlijk: het 1e van 3 vliegtuigen) terug zouden nemen, probeerde ik me te bedenken hoe 'het' ook alweer was in Nederland, maar ik kreeg geen duidelijk beeld voor ogen.
Drie weken los van de rest van de wereld, dat was langer dan ooit tevoren. Geen verbinding, en het niet missen - een aangename ervaring.
De eerste nieuwe werkdag -gisteren- ging ik voordat het goed en wel licht was de deur uit en kwam thuis toen de schemer reeds inviel. (Ach, ik verzin maar een slappe metafoor om het gemis een beeld te geven.)


Wat neem je zoal mee uit Nepal? Dat is lastig onder woorden te brengen, maar de verscheidene gedachten

Lees meer

lutek Donderdag 16 Oktober 2008 at 11:16 pm | | default | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Voorbereid 4

Door het vele oefenen, voorbereiden, trainen, inpakken en wegwezen, hebben we nu overal spierpijn en is algehele malaise ingetreden. Hopelijk maar voor even.
Kop op, behalve een vliegreis van 24 uur (bruto) staat ons niets in de weg om op te gaan het liederlijke feestgedruis van Katmandu. Behalve dan dat het regenseizoen nog niet helemaal voorbij is. Hebben we de poncho's ingepakt? Ja, we hebben de poncho's ingepakt.
Wat staat ons te wachten? Genoeg dat we niet weten om je er zorgen om te maken, maar ook genoeg dat we wèl weten om je er nog veel grotere zorgen om te maken.
Zullen wij in staat blijken te zijn om 2x daags een portie Daal Bhaat naar binnen te werken, en binnen te houden? Zullen we niet vergeten om de linkerhand voor niets anders te gebruiken dan het afvegen van de niet zo edele delen? De aanwezigheid van toiletpapier is geen zekerheid. Trouwens, de aanwezigheid van een toilet is niet eens een zekerheid. Hebben we de rol-voor-je-weet-nooit ingepakt? Ja, we hebben

Lees meer

lutek Vrijdag 10 Oktober 2008 at 4:57 pm | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Een Goed Boek

Het is een heugelijk feit als iemand jarig is. In ieder geval als die persoon dat zelf als heugelijk feit beschouwd en er een wild feest tegenaan gooit om de heugelijkheid kracht bij te zetten. Uitgelatenheid alom. Nog heugelijker dan dit alles is wanneer je de kans schoon ziet, en aangrijpt, om de jarige te voorzien van een boek dat jarige nog niet heeft en blij maakt.
Een kado uitzoeken is al lastig genoeg. Eraan voorafgaand, een kado bedenken is al vaak een onmogelijkheid. Dus een kado daadwerkelijk aan kunnen schaffen is een niet te onderschatten prestatie, en als het dan ook nog eens een boek is, dan kan de hoerastemming helemaal niet meer op. Dan hoeft er bij wijze van spreke niet eens meer iemand jarig te zijn om de dag als feestelijk te ervaren.


Ik stapte de winkel binnen en struikelde niet over Piet. Waar was Piet? Piet was dood. Piet is 19 jaar oud geworden, wat best oud

Lees meer

lutek Zondag 05 Oktober 2008 at 3:23 pm | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Voorbereid 3

-Mr. Rama?
-Yes!?
-Bent u dat, Mr. Rama?
-This is Mr. Rama, who is this!?
-Sorry, ik heb Mr. Rama vaker gesproken, u klinkt heel anders. Weet u zeker...
-Hallo zeg, ik zal niet weten of ik Mr. Rama ben? Waar zie je me voor aan? Natuurlijk ben ik Mr. Rama, beroemdste medium, gespecialiseerd. Dat staat ook op mijn kaartje.


-Goed goed, sorry dat ik even twijfelde. U klinkt alleen zo... fel. Dat ben ik niet gewend. U bent doorgaands de rust zelve. Behalve dan

Lees meer

lutek Woensdag 01 Oktober 2008 at 02:23 am | | default | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,