Dodo

Vroeger had ik een singletje van The Sweet, dat heette Coco. Althans, zo heette het nummer dat op het singletje stond. Ook had ik een stripalbum van Paling & Co, genaamd Toto de Tovenaar. Verder is er een manier van zeetransport waarbij de lading zelf aan en van boord rijdt, het zg. Roll-on/Roll-off transport, oftewel RoRo. Je hebt trouwens ook Lift-on/Lift-off, wat wordt afgekort tot LoLo.
Even denken hoor... oja, een bobo vindt een momo maar zozo, en het is een absolute nono om met een jojo een gogo-girl te bejegenen. Dat zegt haar vriend 'hoho'.
Maar wat een Dodo nou precies was, dat wist ik niet zo goed.

Een algemeen aanvaardbare misvatting is dat de Dodo een uitgestorven loopvogel is. Een belachelijk idee maar wel een idee dat de laatste jaren flink wortel heeft geschoten. Zeg je Dodo, dan zeg je uitgestorven loopvogel. Zeg je uitgestorven loopvogel, dan zeg je moa.
Nee, ik moest er afgelopen zaterdag in Rotown achterkomen wat de Dodo nu echt is. En wat blijkt: het is de nieuwste plaat van Half Way Station.
Om het toegestroomde publiek ervan te overtuigen dat dit inderdaad het geval was, speelde HWS deze plaat live. Een duidelijker argument had je niet kunnen bedenken. Iedereen was volledig overtuigd. Ja ja, hoorde ik diverse mensen in mijn omgeving zeggen, ik maar denken dat Dodo een uitgestorven loopvogel was, maar ik had het helemaal mis, dat blijkt vanavond wel. En dan knikte weer een ander instemmend. Inderdaad, zo zie je maar hoe de media je dingen kunnen laten geloven.
Iedereen ging een stuk wijzer naar huis. Of bleef een stuk wijzer nog even in de stad hangen. Ik weet niet zo goed van iedereen afzonderlijk hoe het vervolg van de avond er uitzag.

Wat kunnen wij specifieker opsteken van het fenomeen Dodo? Welnu, dat de plaat 10 nummers bevat. Dat het nog helemaal geen plaat is; vooralsnog louter op CD verkrijgbaar. Dat de plaat buitengewoon aangenaam klinkt. Dat er een promo-boekje bij werd uitgedeeld waarin ik word geciteerd.
Verdomme nog an toe. Die ene keer dat ik in een blogje iets schrijf wat niet volkomen uit mijn duim is gezogen, wordt het meteen ter promotie gebruikt. En het was nog niet eens uit zijn verband gerukt. Dat zal mij leren op te schrijven hoe de werkelijkheid in elkaar steekt. Straks word ik nog serieus genomen.

Het optreden van HWS was als vanouds, wat wil zeggen: volkomen anders dan de vorige keer. En de bandleden waren ook weer een stuk fotogenieker dan uitgestorven loopvogels. Voor wie nog altijd denkt dat er echt een loopvogelskelet onder de steen in Avifauna ligt, schaf de nieuwe plaat van HWS aan en zie het licht.

LINK : Fotoalbum op Facebook

lutek Zondag 11 Oktober 2015 at 10:01 pm | | default

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.