50 bis

Ik kan me nog goed de dag heugen dat mijn ene broer 50 werd. Dat was twee en een half jaar geleden. Nu werd mijn andere broer 50. Hier zou ik iets wiskundig-filosofisch over willen zeggen maar er schiet mij niets te binnen. Voorbeelden van dingen die mij niet te binnen schieten zijn:
1-de vraag of je liever 2 broers van 50 hebt of 4 broers van 25.
2-vaststellen dat te zeggen dat ze dús samen 100 zijn volstrekt onzinnig is
3-de constatering dat uit 2 volgt dat de vraag uit 1 ook onzinnig is

Broer had een verzameling vrienden uitgenodigd die zo ongeveer een afspiegeling was van zijn eigen leven. Dus als je alle mensen bij elkaar optelde en deelde door hun aantal kwam er een gemiddelde uit dat luisterde naar de naam Alek. Of juist naar Kela, omdat het ten slotte om een afspiegeling ging.
Ik zag mensen die ik in jaren of decennia niet gezien had. Een paar had ik er nog langer niet gezien, namelijk nooit, hoewel ik niet weet of nooit langer is dan lang niet.
Achter mij hoorde ik iemand vragen hoe ik ook alweer heette, zodat ik toen ik kort daarop op mijn schouder werd getikt mijzelf direct voorstelde als Hans.

De enige die het aangekondigde verbod op toespraken mocht overtreden was uiteraard broer zelf. Kort en bondig noemde hij enkele korte en bondige zaken van belang. Achter hem zag ik DJ Lato Uno alvast een passend plaatje op de draaitafel leggen. De tijd van schuifelen en handen schudden was voorbij, de tijd van beentjes van de vloer was aangebroken.
De muziek was de hele avond van een bijzonder hip en modern gehalte, althans als je net uit je teletijdmachine kwam gekropen waar je in broers geboortejaar was ingestapt. Sommige plaatjes waren zo oud dat je de B-kant er zowat doorheen hoorde, wat het dansen extra uitdagend maakte: dansen op één liedje is nog te doen, maar tegelijkertijd achterstevoren op een tweede liedje dansen vereist enige oefening.

Met andere broer, waarmee ik eigenlijk de ene bedoel, bekeek ik de cadeautafel die niet meer te zien was, wat duidde op een keurige opkomst. We smeedden een plan om bij een volgende verjaardag of beter: op een chique receptie een dergelijke cadeautafel halverwege de avond op te vrolijken met enkele porno-DVD's. Er gewoon onopvallend een paar mooie titels tussen foefelen en van een afstandje de reacties van andere gasten gadeslaan. Een heel goed idee, vonden wij zelf, dat slechts één jammerlijk aspect kende, namelijk dat wij nimmer meer worden uitgenodigd voor het bijwonen van chique recepties. Misschien verklaart het smeden van bovengenoemd plan enigszins waarom dat zo heeft kunnen komen.

Over twee en een half jaar zal ik mischien ook weer eens mijn verjaardag vieren. Ik voel dat dat nu wel een beetje moet. Maar eerst wordt er nog lang nagenoten van deze editie.
Gefeliciteerd, broer!

lutek Zondag 22 November 2015 at 6:28 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

twee reacties

Mario shirt lover
haha - ik heb een paar blogjes gelezen en moet erg lachen om je stijl. Om vrolijk van te worden - ik ben weer in een goede bui ;P Buiten regent het enorm en dat is al uren zo.

Ik ga je berichtje gewoon ook even op Facebook delen als dat mag!

Keep on the good work!
Mario shirt lover, (URL) - 14-01-’16 10:54
Lutek
Dank je wel! en Deel-ze naar hartenlust.
Lutek, - 14-01-’16 18:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.