Wim Mertens, Met Ensemble

Laat ik bij het begin beginnen, dat is dus het einde, want van daarvoor kan ik me niets herinneren. Dat komt wel weer, volgende week of zo. Het broedt broeit borrelt ergens.
Ik zat op de eerste rij in de Roma te Antwerpen voor een concert van Wim Mertens, met ensemble. Wat dat ensemble op de eerste rij deed, was een beetje onduidelijk. Ik informeerde naar de reden. Het ensemble had geen reden om hier te zitten. Ik instrueerde het ensemble als de donder het podium op te gaan waar het veel beter tot zijn recht zou komen. Ik had niet ongelijk.

Mertens speelde tot aan de pauze integraal zijn laatst verschenen CD. Na de pauze speelde hij een selectie van zijn laatst verschenen CD. Bij nader inzien slechts 1 nummer, en verder een soort greatest hits.
Misschien moet ik uitleggen dat er in de pauze een nieuwe CD was verschenen, anders is deze alinea wat onduidelijk.
Misschien moet ik ook uitleggen dat dit allemaal echt waar is.
...Nee, echt!

Een Duits gezin naast me was helemaal uit Duitsland gekomen met de auto om Wim Mertens te zien, met ensemble. Waarom ze het ensemble helemaal uit Duitsland mee hadden genomen in de auto was een beetje raar. Wat deed dat ensemble überhaupt in Duitsland? Had dat vanmiddag niet moeten oefenen?
De Duitsers zagen Mertens voor de tiende keer, de meeste van die keren in België. Mertens heeft in Duitsland kennelijk net zo'n kleine schare fans als in Nederland. Ook eens in Salzburg, wat op papier iets geweldigs had geleken maar waar het ontbreken van voorbereidingen had gezorgd voor het ontbreken van podiumgelegenheid alsook van publiek. Ons Duits gezin had er zo'n beetje een privéconcert genoten, al had Mertens' humeur door de omstandigheden eveneens ontbroken.

Een Belgische dame naast me was helemaal uit X gekomen om Mertens te zien, met ensemble. Ik vestond niet wat ze zei maar het klonk als een Antwerpse wijk. Ze klaagde onafgebroken over de reis, haar auto, haar huis, de regering, de binnenlanders, de buitenlanders, het bier en nog een paar dingen die ik inmiddels vergeten ben. Voor de laatste toegift rende ze al naar buiten. Niemand rende haar achterna. Zelfs het ensemble niet.

lutek Zondag 13 Maart 2016 at 7:53 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.