De Juiste Man Op De Juiste Plek

-Het zou leuk zijn als we jouw concert-stukjes ook op de site zetten.
-Weet je dat heel zeker? Als ik schrijf over een concert, schrijf ik namelijk nooit over het concert.
Ik herhaal mezelf, heb het al zo vaak gezegd, ik schrijf geen recensies. Als ik over het leven schrijf, schrijf ik er al over of ik zelf niet aanwezig ben, bij concerten is dat nog versterkt, ook indien akoestisch. Toch is het aangenaam gevraagd te worden om iets te schrijven.

Maar wat? Ik heb geen concert op het oog. Diverse concerten hebben mij op het oog, dat is waar, ik word aan de lopende band uitgenodigd. Soms valt er iets te zeggen voor aanwezigheid, maar meestal niet. I Am Oak is al uitverkocht. Grant Lee Buffalo is ver weg. Mark L. kwam al 3x ongelegen. De Machinist ligt uit de loop. En vorige week waren er 2 concerten die mij hadden kunnen aanspreken, ware het niet dat zij op dezelfde avond plaatsgrepen zodat ik niet kon kiezen en beide liet gaan. Oh ja, voor Spasmodique moet ik nog snel een kaartje kopen want straks is het te laat.

Volgende maand komt er een nieuwe plaat van An Pierlé uit. Misschien dat ik me in de concertreeks ga verdiepen en een mooie datum prik om te aanwezigen. Tante An was hevig teleurgesteld dat ik wel voor Ome Wim naar het Belgische afreisde maar voor haar niet de trein naar Zuid beklom.
En dan... dan schrijf ik iets over een concert zonder iets over het concert te schrijven, van een artieste die in België wereldberoemd is maar in Nederland grotendeels ongekend, voor een website die zich richt op de Rotterdamse muziekscène. Twee maal achter elkaar, want hetzelfde geldt voor Wim Mertens.
Misschien moet ik mijn stukjes uitbesteden.

lutek Maandag 21 Maart 2016 at 6:17 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.