Video Games

Blijf luisteren, na het nieuws van 7 uur hoor je de beste zondagochtendplaat denkbaar.
De volgende 4 minuten als spannend te betitelen zou overdreven zijn en de aankondiging zelf was ik waarschijnlijk lang vergeten als het een andere plaat was geweest die na het nieuws werd gedraaid dan LDRs 'Video Games'.
Ja, daar had de presentator een punt. De dag begon goed.
Wilma Wandel-W zat aan het stuur en we bewogen ons naar Portugaal en Rhoon. Dat wil zeggen, na zekere tijd - beter gezegd: na zekere afstand - moet je een keus maken tussen die 2 bestemmingen. Je kan dan niet langer naar beide dorpen onderweg zijn.
Nog voor Rhoon besloten we Poortugaal, een gemeente die ik nu wél opeens correct met dubbel o uitsprak.

Video Games... ja, het is een idee natuurlijk. Weet je wat, een hertje is 10 punten, een GBS is 3 punten, een groene of zwarte 8, het ijskutvogeltje 20 want die zien we toch nooit. En mochten we een bunzing zien, stopt de telling automatisch want hoger kan je niet komen.
Soms is het begin van een videospelletje het lastigst, soms juist het einde. We begonnen met natte voeten wat geen punten opleverde. Ik hoorde een fazant en wist 'm nog te lokaliseren ook. Bam, 3 punten in the pocket. Meteen daarop zag Wandel-W een buizerd. De nevel trok langzaam op en ik wees een koe aan verderop in het weiland. Aangezien dit een paard bleek te zijn verloor ik iets van mijn voorsprong.
Enig kutgrut van ondivers pluimage passeerde de revue. Lastig te determineren. Wat wel erg goed te determineren was, was de zon. Die scheen, en scheen, en scheen lekker door. Je zou maar een marathon van Rotterdam moeten lopen vandaag, grapten wij, hoewel wij zelf inmiddels goed op weg waren naar een vergelijkbare afstand.

You open up a beer, take it over here....
Wat zeg je?
Nee sorry, ik zat opeens met het tweede couplet van de beste zondagochtendplaat denkbaar in mijn hoofd. Geen idee waarom ik ineens aan die tekst moest denken. Maar laten we nog even naar Rhoon gaan, we zijn er nu toch.
Al is het technisch gezien niet mogelijk ergens naartoe te gaan als je er al bent, beleefden wij de Nederlandse taal minder autistisch dan ik gewoon ben, en reden we naar de Grienden.
Technisch gezien waren de Grienden er nog, maar aangezien de knotwilgen massaal geknot waren, waren ze er ook weer niet, en dus ook geen vogels. Een goede reden om volgend jaar nog eens terug te gaan maar punten leverde het niet op.
Een stukje verderop zag ik het verschil niet tussen een tapuit en een roodstaart, en breinpijnigde ik me over een vogel die klonk als een kiekendief, vloog als een specht en de vorm had van een koekoek. Zelfs met het inzetten van de joker moest ik toegeven dat ik geen punten had verdiend.
Wandel-W won door op het laatste moment een vlinder na te zwaaien.

lutek Zondag 10 April 2016 at 9:53 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.