De Man van de Brievenbus

Vorige week wilde ik een aangetekende brief versturen bij het uitbestede AH-postkantoor. De AH had de service gestaakt. Mogelijk wilde De Post nog minder betalen voor de dienstverlening dan ze al deed. Waar ga je dan zo snel heen om iets aangetekend te versturen? Gelukkig is er hier en daar nog een bijna failliete kantoorboekhandel die je brief aanneemt.
Over een paar jaar zal het systeem van aangetekende post niet meer bestaan zoals nu. Niet dat ik denk dat De Post een alternatief zal verzinnen maar omdat ik denk dat De Post in het geheel niet meer bestaat.

Wie dan de brievenbussen op straat zal ledigen, weet ik niet. Er zijn natuurlijk genoeg kandidaten. Maar voorlopig worden die brievenbussen nog geledigd. Door De Post. Om precies te zijn, door De Man van de Brievenbus.
Elke dag om 5 uur zie ik hem al van op afstand staan - gesteld dat ik om 5 uur naar buiten loop - aan het begin van de straat. Een wit bestelbusje verraadt zijn aanwezigheid. We groeten elkaar altijd. Meestal heb ik geen brief maar als ik een brief heb, versnel ik mijn pas en houd de brief in kwestie in het zicht, zwaai ermee boven mijn hoofd. De brede glimlach van De Man van de Brievenbus maakt duidelijk dat hij niet alleen mij maar ook mijn brief heeft gezien. Hij gebaart dat ik rustig aan moet doen. Geen haast. Hij heeft nooit haast.

Als ik naast hem sta en we elkaar groeten, onderzoek ik hardop welke vak van zijn tas met de postcode correspondeeert die op de brief staat.
Zeg, ik heb een raadseltje...
De Man van de Brievenbus heeft altijd een raadseltje. Of een rebus, een tegenstelling, een mop. Of een crypto of een woordspeling. Meestal is het precies iets anders dan wat hij zegt dat het is, wat de oplossing er niet altijd logischer op maakt.
Vandaag heeft hij een paradox. Ik denk even na en geef dan twijfelend het antwoord.
Hij lacht hard en ik ook. Ik ben de eerste die het geraden heeft.

Dat De Post eens verdwijnt, zal mij worst wezen. Als De Man van de Brievenbus maar nooit verdwijnt.

lutek Dinsdag 07 Juni 2016 at 11:17 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.