Gent Voor Gevorderden

De NS en de BS spanden samen om mij zo maximaal mogelijk van de reis Rotterdam-Gent te laten genieten. Helaas bewerkstelligden zij het maximale niet op basis van comfort maar op basis van lengte van de reisduur, die de duur van de vlucht Schiphol-Gambia oversteeg.
Kort gezegd waren er werkzaamheden rond Zwijndrecht. Lang gezegd waren er werkzaakheden rond Zwijndrecht en Zwijndrecht, een toevalligheid die grond voor vermoedens voedt voor een administratieve of planmatige fout.
Alles werd in het werk gesteld mij te laat bij het concert van An Pierlé in de Sint-Jacobskerk te doen arriveren. Maar samen met, en met behulp van gastvrouw S. waren wij toch nog, als laatsten, op tijd ter plaatse.

Het concert was grootst en indrukwekkend en nog mooier dan dat ik een week eerder in Amsterdam had genoten. En ditmaal werd ook het kerkorgel zelf bespeeld.
Misschien dat An ons had wilde koppelen, gastvrouw S. en mij. Ik ben niet te koppelen maar dat had ik wijselijk verzwegen bij het afdwingen van de uitnodiging. Maar gastvrouw S. weet hoe ze je na afloop van een concert de Gentse binnenstad moet laten zien, en dat is ook wat er gebeurde. Eerst gingen wij Het Trefpunt binnen, toen Pink Flamingo's, daarna Het Trefpunt, en vervolgens Pink Flamingo's. Ik begon een patroon te ontwaren. Ik weet niet precies meer waar we daarna heengingen maar het zou best wel eens Het Trefpunt geweest kunnen zijn.
Ik begon nog een ander patroon te ontwaren, namelijk de merkwaardige indeling van Belgische nachtgelegenheden. Het kan te maken hebben met bevrediging van de eerste behoefte maar met name Het Trefpunt excelleert in het creëren van een opvallende logistiek: de bar is tegen de deur aangebouwd. Niet louter in de buurt van de deur, niet louter als eerste zichtbaar als je de deur passeert. Nee, tegen de deur aan! Het gevolg laat zich raden: ware het niet dat de Belgische vriendelijkheid je gelegenheid geeft je met relatief gemak door de menigte te wringen, is er 5 meter dik geen doorkomen aan, waarna je ontdekt dat de rest van het gebouw volkomen leegstaat. Een bar tegen de lange wand tegenover zou alles oplossen. Verbluffend.

Pink Flamingo's vierde haar laatste avond. 18 jaar Belgisch best zou haar deuren sluiten. Het gemis zal nog lange tijd nawerken. Ik tekende het rouwregister en sloeg een kruisje.
Gastvrouw S. wilde nog wat gaan dansen in Het Trefpunt. Ik begon inmiddels steeds meer gezichten te herkennen. Zeg u daar, ken ik u niet van.... Ja, dat zal uit Pink Flamingo's geweest zijn.
Zelf begon ik Pink Flamingo's nu ook al te missen en ik was er tot een dag eerder nooit geweest. Goed, deze dag dan inmiddels al een stuk of vier keer, maar toch.

Gent is een dorp, merkte je heel snel. Gastvrouw S. kende iedereen en iedereen kende haar. Ik sprak met een bonte verzameling toffe lui. Helaas was Herman de Eddy Wally-impressionist deze avond niet zo goed bij stem. Daar zal ik nog eens voor terug moeten keren.
De volgende dag spanden de spoorwegen andermaal samen, nu om mij de terugtocht zo onvergetelijk mogelijk te maken. Het was al met al sowieso een onvergetelijk weekend.

lutek Zondag 23 Oktober 2016 at 11:39 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Eén reactie

custom essay writing service
I am so happy to peruse this. This is the sort of manual that should be given and not the arbitrary deception that is at alternate sites. Welcome your sharing this best doc.
custom essay writing service, (URL) - 21-10-’17 14:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.