Maestro... Muziek!

Koeien geven meer melk wanneer er muziek in de stal wordt opgezet. Ik geloof dat Mozart het erg goed doet, en Metallica wat minder. Of misschien was het andersom.

Dit is Todd Charles

Muziek heeft ook invloed op de mens. In de supermarkt wordt meer gekocht als er muzak op de achtergrond te horen is. Als je thuis je boodschappen opruimt en je verbaasd een pak zoute kaakjes in je tas vind, dan weet je dat James Last weer heeft toegeslagen. Er is geen ontkomen aan. En je houdt niet eens van zoute kaakjes!

Dit is niet Todd Charles

Ook is bekend dat werknemers op een kantoor met radio (op de achtergrond, wel te verstaan) produktiever zijn dan werknemers op een kantoor zonder. Maar als mensen gevraagd wordt welke platen ze het afgelopen uur hebben gehoord, zullen ze er in veel gevallen hooguit 1 of 2 kunnen noemen. (Een getal dat overigens nog daalt als Finland FM heeft aangestaan.) (Om maar te zwijgen van de antwoorden die je krijgt op het kantoor zonder)
Doordringen doet het dus niet, die muzak. Op welk deel van de hersenen heeft het dan precies invloed? Hieronder enkele schema's die dat haarfijn blootleggen en niets aan duidelijkheid te wensen over laten.

schema 1
schema 2

U ziet, ik heb niets teveel gezegd.
Dit verklaart direkt ook de paniek die zich van mensen meester maakt als ze telefonisch 'in de wacht' worden gezet en ze krijgen geen muziek te horen. Op ons kantoor is laatst ergens een kabel verkeerd aangesloten en we kunnen met geen mogelijkheid het wachtstandmuziekje opnieuw ten gehore brengen. Veel mensen leggen direkt de hoorn op de haak, bellen opnieuw en betogen verongelijkt dat 'ze er op werden gegooid' of iets van die strekking.
Eventueel komen ze met het subtielere maar niet minder ergelijke 'er ging geloof ik even iets mis (huh huh).'
Ja, en of er wat misging... je legde de hoorn erop, lul!! Als je niet 24 per dag geluid in je oren krijgt gepompt, denk je dat er iets niet in de haak is. Wat ben je nou voor een kerel? Bang voor een beetje stilte. Idioot!

Tegen die tijd hebben ze dan meestal opnieuw neergelegd. Het is ook nooit goed.

Fans van Todd Charles houden over de hele wereld zijn muzikale erfenis in ere
lutek Woensdag 19 September 2007 at 8:51 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.