Moke

In Rotown is al 20 jaar lang leuke muziek te zien en te horen. Het zou wel eens het beste muziekcafé van Rotterdam kunnen zijn.
Ik zat er gisteren. Ik dronk een Affligem Blond en las een krantje, maar was niet van plan te blijven hangen voor de live muziek. Het zou ook nog een tijdje duren voor de band begon te spelen. Maar het liep anders.

-Wie speelt er dan?
-Moke
-Wie?
-Moke! Geweldig, man. Ik heb ze al 12 keer gezien. Ze zijn echt tof.
-Nu je het zegt, ik ken de naam en heb ze eens bijna gezien, op Waterpop een week of 6 geleden. Toen ik er achter kwam dat ze daar optraden, zat ik echter alweer in de trein naar Rotterdam.
-Dus je hebt geen kaartje?
-Nee, ik heb geen kaartje.
-Oh, da's balen, het is hartstikke uitverkocht. Ik sta zelf op de gastenlijst.
-En ik kan zeker niet meer op de gastenlijst komen?
-Nee, dat kan echt niet. Dat lukt nou nooit meer. Het is hartstikke uitverkocht, al weken.
-Ogenblikje......

Ik liep op de drummer af die de drumkit stond op te zetten en vroeg of ik op de gastenlijst mocht staan. Dat mocht. Ik liep terug naar het tafeltje.

-En??
-Nou, hij spelde mijn naam bijna in één keer goed, dat doen niet veel mensen. Meestal is het eerst van L-U-..hoe? Of het is van Ludwig, of van ja van alles eigenlijk. Maar hij zei meteen L-U-T-E-.... C. Dat was jammer natuurlijk, die ene C, maar verder, petje af.
-Ja, maar wat zei die nou?
-Nou, ze gaan eerst nog opzetten en alles, en een beetje soundchecken en...
-Ja, maar??
-Oja, ik sta op de gastenlijst.
-Waaaaaaahhhhhh!! Wow, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

We werden naar de 2e zaal geloodsd. Iedereen moest er uit, en een uur later mochten we weer naar binnen. In de rij zagen we Hugo Borst staan. Hij is in het echt even lelijk als op televisie. Maar heel charmant, dat is zeker.
Ik stond op de gastenlijst, mijn lieftallige kompaan echter niet. Grote schrik, ik zag een wereld instorten. Binnen sprak ik direkt iemand aan die iemand anders aansprak. D.w.z. hij belde naar iemand die 4 meter van hem verwijderd stond. Deze meneer zorgde dat de dame in kwestie alsnog snel naar binnen mocht.

Wat kan ik zeggen over het concert? Niets wat iemand nog niet weet. Ik was waarschijnlijk de laatste mens in Nederland die ze nog niet live had zien optreden. Ze touren door het hele land en waren deze zomer op elk festival te zien. Het klinkt als een klok en je kunt niet stil blijven staan.
Ze speelden de eerste noot om klokslag 10 uur. Om 20 seconden over 10 was ik volkomen doof. De rest van de avond heb ik in gebarentaal gepraat.
Ja, in Rotown gebeurt het. Volgende week maar weer eens kijken of er een leuke band speelt.
lutek Vrijdag 28 September 2007 at 10:56 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

twee reacties

Bas
Troost je Lutek. Ook ik heb deze Oorfahige band nog niet live mogen treffen...sterker nog, ik heb zelfs de muziek buiten de deur weten te houden. Is het echt de moeite waard of de zoveelste Nederlandse Britpop kloon.
Bas, (E-mail ) - 06-10-’07 20:46
Lutek
Basmans ave!
Goeie band...goeie band... tsja wat is een goeie band? Ze hebben natuurlijk alles gejat, maar ze hebben het goed gejat.
Lutek, - 07-10-’07 13:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.