Rush

Omdat veel mensen nogal geschrokken zijn van het bericht dat ik naar de Skihut ben geweest vorige week (mijzelf niet uitgezonderd), dacht ik dat het taktisch handig zou zijn nu eens iets anders te ondernemen. Zodoende nam ik graag Mark's uitnodiging aan om mee te gaan naar de dinosauriers onder de symfonische rockbands... RUSH.


Er zijn concerten waar je eigenlijk niet heen wilt, er zijn concerten waar je graag heen wilt hoewel je van de voren weet dat het zal tegenvallen, er zijn concerten waar je al jaren op wacht. En er zijn concerten die je al 25 jaar op je verlanglijstje hebt staan, maar waarvoor je inmiddels (na al die jaren) te lui bent om er een kaartje voor te kopen, die je echter toch ziet omdat je bij toeval tegen een goedkoop kaartje aanloopt. Zulke concerten heb je eigenlijk al afgeschreven. Ach, het maakt niet meer uit of ik die band zie. Tis iets van vroeger.

Vanavond speelde Rush in Ahoy, Rotterdam. 300 meter van waar ik woon. Ik was uitgenodigd bijwoning te verzorgen. Probeer er dan maar eens onderuit te komen.
Ik heb hun laatste 12 of 14 platen niet meer gekocht, niet eens gehoord. Ik hoopte dat ze wat oude nummers zouden spelen, tussen het recentere werk door, en ik hoopte dat dat recentere werk niet al te slaapverwekkend zou zijn.
Wie wat waar schetst mijn verbazing dat ik na 5 nummers al wist dat dit het concert van het jaar was!

Ik heb op dit blog wel eerder melding gemaakt van een concertbezoek, maar dan ging wat ik schreef niet zozeer over het concert alswel over dat wat er omheen gebeurde. Dit keer schrijf ik niet literair verantwoord, probeer er geen leuk verhaal van te maken, op te leuken, te pimpen met flauwe anecdotes. Nee, ik schrijf slechts over het concert. Het was fantastisch. Klaar. Uit.

.... mmmmm ...... nou goed dan.... nog wat anecdotische rommel op speciaal verzoek....


Aardig was dat bovenop de versterker van gitarist Alex Lifeson een stuk of wat plastic dinosauriers stonden, van die speelgoeddingen. Wellicht tongue-in-cheek tekenend voor hoe zij zichzelf inmiddels zien. Haaks daarop staat de energie en vernieuwingsdrang die de band na 35 jaar nog altijd heeft. Als ik zo oud ben hoop ik ook nog zo helder van lichaam en geest te zijn. De kans daarop is klein. Hoewel ik redelijk helder van lichaam en geest nog gedanst heb vanavond, in goed gezelschap.
Dat gezelschap bestond uit een dansende dame die inmiddels is toegevoegd als Hyves-vriendin, en 3 mensen die 2 uur lang hun fototoestel zo'n beetje tegen zanger Geddy Lee's neus aandrukte, maar pas een half uur voor het einde van het concert terzijde werden geroepen.
-Zeg u daar, wat zijn wij aan het doen, toch geen foto's nemen?
Betrapt individu stopt de memory stick in achterzak en zegt tegen de security-imbiciel dat alle foto's gewist zijn. Kijk maar, er staat niets meer op.
-Okee, dan is het goed, maar laat ik je niet weer zien!
Ik zal morgen de foto's per email ontvangen, ter nageniet en algemene jodel van mijn kant. Wat wil je nog meer, behalve de lotto winnen?

Halverwege de avond - concert duurde 3 uur - was mijn zakgeld al op, wat een beetje jammer was. Je kunt dan je eigen urine gaan drinken, of de hand aan de waterkraan slaan. Gekozen werd echter voor vriendelijk lachen naar de gefortuneerde medemens die net te veel bier had gekocht om nog recht mee te kunnen lopen. Rush-fans zijn sociale fans.

De hele wereld zal dit concert trouwens kunnen zien, want er werden vandaag (en gisteren) opnames gemaakt voor een binnenkort te verschijnen DVD. Maar ik was er bij en u niet. Ha!!

Met Canadese groet
Lutek
lutek Donderdag 18 Oktober 2007 at 01:07 am | | default
Gebruikte Tags: ,

vier reacties

Bas
Wat hadden ze dit keer als gimmick? Ik hoorde dat er grillades met kip op het podium stonden. Had je daar niet een van kunnen nemen. Ik heb hun vorige tour op DVD waar ze als achtergrond wasmachines hadden. Ook handig als je lang op tour bent en geen tijd hebt om de was te doen.
Bas, - 18-10-’07 20:56
dansende dame
Wat een tof concert! Kwam nog een leuk iemand tegen die stond te dansen ;-) Erg gezellig.

En niet te vergeten speciaal voor de mannen....ze hadden ook nog een mooie dame mee genomen om de kipjes in te smeren.
dansende dame, - 19-10-’07 20:47
Arno
Had er graag heengegaan!
De maandag ervoor vertoefde ik echter in Amsterdam (ja echt) want m'n vrouw's lievelingsband Crowded House trad op in Carre (ja echt)... en twee concerten in dezelfde week... ook ik heb m'n grenzen.
Heb de Snakes and Arrows CD in de verzameling en hoewel ik de boys vroeger beter vond (maar wie was vroeger nou niet beter) is de muziek nog steeds goed te pruimen!
Arno, - 24-10-’07 16:30
Astrid
Zeker live! Zijn ze nog beter dan op al hun cd's ;-) Hard duimen dat ze weer komen. Dan ben ik er zeker weer bij!
Astrid, - 25-10-’07 22:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.