Is Claw Boys Claw nou Volkomen Kut of Beestachtig Goed!?

Dat was de pakkende one-liner, de vraag der vragen, die Peter Te Bos het publiek stelde bij een eerder concert, een jaar of 15 geleden. De buttons Volkomen Kut verkochten beter dan de buttons Beestachtig Goed. Geen wonder, wie wil er niet mee lopen?
Vanavond echter - of gisteren eigenlijk, om precies te zijn - was er echter zonder twijfel sprake van Beestachtig Goed.

Ik liep Rotown 1 minuut te laat binnen, juist op tijd om te zien dat ik nooit meer vooraan zou kunnen geraken. Het maakte niet uit, (Mohammed, berg - berg, Mohammed)... al bij het derde nummer sprong Peter Te Bos van het podium af het publiek in en maakte zijn bekende rondje door de zaal. Nou is Rotown kleiner dan Nighttown, dus stond hij in een mum van tijd al bij de deur. Ach, hij liep dan maar door naar buiten om daar de mensen duidelijk te maken dat er een verdomd goeie band aan het spelen was. Of de mensen buiten er iets van begrepen weet ik niet, maar het concert was toch al uitverkocht dus het was niet erg.

Peter onder de mensen

Ik bleek bijna elk nummer nog of al te kennen en ik was daarin niet de enige. Het publiek bestond voornamelijk uit mensen die ze al kenden van voor de pauze van 10 jaar. Ik raakte nog tijdens het concert in 'gesprek' met een groepje mensen, hoewel het zich eerst nog beperkte tot oerkreten en opgestoken duimen. Voor ik het wist kreeg ik Palmpjes van her en ook van der. Ik had geen enkele reden om mij te verplaatsen. Dat kwam goed uit, want dat kon ook niet meer. Geplakt tussen bar en 2 boomlange studenten, maakte ik nog wat bij voorbaat mislukte foto's voor het archief.

Ramses II

Ondanks het mislukken van de foto's, zag ik die rotkop van Peter toch een steeds grotere gelijkenis vertonen met die rotkop van Ramses Shaffy. Zouden het broers zijn? Ze schelen wel 17 jaar in leeftijd, maar ze hebben aanzienlijk meer overeenkomsten dan verschillen. Ik besloot er eens een onderzoek aan te wijden, maar niet nu. Nu was het eerst tijd voor een nieuwe Palm. Het was mijn rondje.
Na een uur was de band weg, maar ze kwamen nog 2x terug, ten laatste om een nummerke Iggy weg te geven, waar zelfs Jakhals Sjoerd niet stil van bleef zitten. Sterker nog: hij zette bijna zijn bril af ( ! ) maar wist zich gelukkig net op tijd te beheersen.

Claw Boys Claw

Het napraten was saai. Iedereen was het met elkaar eens, dit was een geweldig concert geweest. We begonnen over andere dingen te praten. Zo leerde ik dat de aandacht van ene Wouter X op de dag van wederhelftelijke bevalling slechts uitging naar onderhelftelijke verkenning van mijn buurvrouw. In details kan ik helaas niet treden. Mogelijk was ook de fantasie van mijn gezelschap wat aangedikt door avondlijke inname.
De 2 boomlange studenten begonnen opeens allerlei vochtelijkheden weg te geven en ik bedoel niet de zweetplekken in hun overhemden. Het werd de hoogste tijd.
Hey, daar had je net Swie Tio. Van hem moest ik mijn goede vriend Edwin hartelijk feliciteren, die vandaag 40 is geworden. Wat ik dan ook langs deze weg zal doen.... Gefeliciteerd!! Je hebt een geweldig concert gemist.
lutek Zondag 16 December 2007 at 9:44 pm | | default

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.