Donkere Dagen van Damokles

De langste nacht ligt achter ons. Heeft u hem gemerkt? Nee, u was zich aan het kerstinrichten. U was zich aan het kerstinkopen.
Niet getreurd - wij ook.
Wij hebben onszelf behoorlijk voorbereid, maken lijstjes van te doene dingen, te maken aanschaffen en te vergeten nieten. Verdomd, we maken zoveel lijstjes dat we een speciale lijst hebben met de lijstjes die we allemaal moeten maken. De lijst der lijsten.


Er staan allerhande en zeer uiteenlopende dingen op. Op de lijst te doen staat bij voorbeeld 'Kerstverhaal schrijven'. En ook staat er 'Kerstkaarten'... [doorgestreept]... 'Nieuwjaarskaarten', hoewel dat eigenlijk op de lijst aanschaffen zou moeten staan. Door deze verwisseling zou je zeggen dat we het ook maar beter meteen op de lijst niet vergeten zouden moeten zetten.
Tis ingewikkelde materie. Zonder twijfel.

Op de lijst plannen staat 'Bieravondje* organiseren'. Dat belooft een spektakel te worden. Hiervoor wil ik uitnodigen Heer S.B. (een veteraan, hij weet het al) en Heer A.B. (een doorgewinterde, die weet het nog niet) en Heer A.D. (een oud-generaal*, die zal zich de pleuris schrikken) en nog zo een aantal prof- c.q. proefpersonen.
[* dit betreft een oud gebruik, men kope in bij bijzondere bierwinkel, evenzovele series zware bieren als deelnemers, men schenke die in op geplande avond, en de laatste die nog pap kan zeggen mag zich 'generaal' noemen tot de volgende keer. Een hogere rang mag ook 1-op-1 worden uitgedaagd, na onderling overleg en mededeling aan de anderen.
Denk hier niet te licht over, en asjeblieft... Don't try this at home!
Een inkoop van 10 zware bieren per deelnemer is gegarandeerd te veel. Zover zal zelfs de generaal niet komen. Een serie van Westmalle, Afflichem, Leffe, en een Kanonnetje is nog te doen. Maar alleen al denken aan een serie van bijvoorbeeld Klokke Roeland, Bush, McChouffe, Kasteelbier (2 varianten)..... en ik hoef de volgende 5 niet eens meer te noemen om je ogen te doen draaien.]


Verder staat er op de lijst plannen ook nog de 2-a-3-maal-per-jaarlijkse muziekmarathon. Deze keer bij ons. Moet ergens in Januari gebeuren, maar wanneer precies weet niemand. Eerst moet het maar Januari worden. Dan volgt er een muziekmarathonbrainstormsessie (een van mijn favoriete woorden bij 'galgje') om te bepalen welke muzikale thema's er ditmaal losjes aan bod zullen komen. Dan ga ik pas mensen uitnodigen.

Ondertussen wil ik toch zeker 2 of 3x per week een stukje op dit blog schrijven. Al kost het geen moeite, je moet er net wel even de tijd voor nemen.
Hoog op de planning nu, en ik bedoel NU staat de was en afwas, en bovendien wordt op bedreigd met een stofzuiger, dus kies ik snel een veilig heen... aaaaaaggghhhhhhh!!!!
lutek Zondag 23 December 2007 at 2:09 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Eén reactie

Arno
Poeh... zware belgische bieren in competitieverband... en blijkbaar wordt de score bijgehouden... wie zorgt voor de teiltjes (plaatsen en schoonmaken)?
Arno, (URL) - 26-12-’07 23:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.