Ga Terug

Jojo was a man who thought he was a loner
But he knew it couldn't last


"Get Back" was een van de eerste Beatle-liedjes die ik hoorde, 800 jaar geleden. Ik vond het een erg goed nummer. Ik snapte ook de betekenis van enkele van de gezongen woorden, wat weegt in de waardering. Tegenwoordig heb ik soms juist extra waardering voor een tekst die ik niet snap. Diezelfde waardering is weer moeilijker op te brengen voor mensen die ik niet snap, hoewel ik zeker niet uitsluit dat die mensen weer andere mensen kennen die hen wel begrijpen.

Als ik wist waar ik naar toe aan het schrijven was, zou dit waarschijnlijk het moment zijn waarop ik zeg: "Maar laat ik niet te ver afdwalen."
Daar ik echter geen idee heb waar ik vandaag uitkom, kan ik niet anders stellen dan dat ik op de goede weg ben.

Als ik gisteren (wat alweer vandaag was) met diezelfde filosofische noot de firma Get Back was binnengelopen, had ik ongetwijfeld meer het idee gehad dat ik er op de goede plek was. Het was er warm en het was er druk en er was nauwelijks een lege kruk. Dat kwam goed uit, want ik wilde de beentjes eens goed losmaken.
In plaats van de beentjes, kwamen veeleer de tongen los, omdat ik een bekend gezicht zag en daarmede een gesprek probeerde te voeren. Maar het gesprek ging vooral in gebarentaal, morsecode en semafoor alfabet. Door denderende dreunen dankzij dj en draaitafel bleek een gesprek met woorden niet mogelijk, zodat de tongen snel konden worden opgeborgen.


Ik moest denken aan eerder deze avond, toen ik in de toiletruimte van de Ierse pub een litertje water dronk. Ik maakte wat flauwe grappen en gevatte opmerkingen naar enkele mede-toiletruimte-bezoekers, zogenaamde mtb'ers. Ze lachten, ze hadden kennelijk al wat gedronken. Ik merkte toen op dat het toch frappant is dat juist op het toilet soms de leukste gesprekken plaatvinden. Hierop zei er een dat dat niet zo frappant was als het misschien lijkt, omdat het toilet de enige plek is in de Ierse pub waar je elkaar kunt verstaan.
Daar had ik niet van terug.
Ik maakte de fout dit te gaan te vertellen tegen het Bekende Gezicht.
Een fragment:
-Dat je mekaar dus niet verstaat!
-Je verstaat me niet?!
-Jawel, maar dat je elkaar alleen op het toilet verstaat, en niet hier!
-Moeten we dan even naar het toilet gaan?!
-Nee, dat hoeft niet, ik versta je nu wel!
- ?? !
-Ik versta je!
-Wat zeg je? Ik versta je niet!

Ik danste een tijdje, althans deed pogingen daartoe. Ik leek voornamelijk in de weg te staan van andere dansers. Dan maar even aan de bar hangen. Ik deelde de barman met handen en voeten mee dat ik daarnet nog een halve Palm had staan en nu niet meer. Tot mijn verbazing kreeg ik een nieuwe Palm van hem. Dat was erg aardig van de barman met handen en voeten.

Ik ging terug de dansvloer op, juist toen de dj iets in de microfoon brulde. Door gebruik te maken van dit electronisch hulpmiddel is de dj de enige in de hele zaak die zich verstaanbaar kan maken, maar om de een of andere reden hebben dj's ooit eens afgesproken zo onverstaanbaar mogelijk dingen in microfoons te brullen, zo ook hij, dus had hij het net zo goed niet kunnen doen. Toch moet er gewenning zijn opgetreden in mijn oor, want na enige tijd meende ik enkele woorden te herkennen. Had hij het over de Backstreet Boys? Bekend Gezicht stond opeens weer voor me.
-Hier ben ik heen geweest!
Ze lachte uitbundig. Ik weet dat Bekend Gezicht houdt van Nightwish, Iron Maiden en Metallica, maar dat is kennelijk niet altijd zo geweest. Onder het mom van jeugdzondeherbeleving had Bekend Gezicht een kaartje voor de B.S.Boys gekocht en een week geleden hun concert in Ahoy bijgewoond, terug in de tijd. Ik schudde meewarig het hoofd en zag haar in gedachten in de rij staan.


Deze foto (klik op bovenstaande thumbnail) is een week geleden gemaakt vanaf ons balkon, uitkijkend op het plein voor Ahoy. Ik heb de rij even duidelijk aangegeven. Let op.... deze foto is om 2 uur 's middags gemaakt, 6 uur voor aanvang van het concert! Ik weet nog dat ik dacht: 'Veel gekker moet het echt niet worden.' Helaas, nu ik weet dat Bekend Gezicht hier deel van uitmaakte, realiseer ik me dat het nog gekker kon.
Ik wist dat het tijd was om terug naar huis te gaan.
lutek Zaterdag 12 April 2008 at 9:01 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.