Oost West, Zuid Best 1

We keken er al 12 maanden naar uit. Dit weekend konden we ons Charloisse hart weer ophalen. De jaarlijkse Zuiderparkdagen waren er eindelijk weer. In een nieuw Zuiderpark. Het park is nog wel niet af - dat duurt tot 2010 met uitloop naar 2012 - maar er is alvast gekozen om de kraampjes en tentjes een andere plek te geven. Het is iets ruimer opgezet. Je kijkt je ogen uit.

En er was dit weekend al zo ontzettend veel te doen in Rotterdam. Ik had parachutisten van de Euromast af zien springen, terwijl in het daarnaast gelegen park de immer spannende 'Nederlandse Klimkampioenschappen voor Boomverzorgers' aan de gang waren. Ik wist gewoon niet hoe ik mijn aandacht moest verdelen. Voor wie mij niet gelooft (en ik sta zelf ook nog altijd met mijn ogen te klapperen), plaats ik hieronder de bewijsjes. Er is geen woord gelogen.

het is echt waar

sommige deelnemers redden het niet

Ik voelde me niet erg thuis tijdens deze kampioenschappen. Niet alleen ben ik geen boomverzorger, hoewel als mij dat gevraagd wordt ik graag een gietertje water zou geven, maar ook had ik het idee dat ik zonder 700 touwen eerder bij de top zou zijn dan de deelnemers hier. Het minst op mijn plaats voelde ik me wel om reden dat ik met zekerheid de enige was die hier rondliep die niet behoorde tot organisatie, deelnemersveld of vrienden en familie. Het was een publiek feestje zonder publiek. Ik ging heen.

Ons mam houdt van rommelmarkten, niet alleen als meervoud van 'rommelmarkt', tevens als werkwoord. Ze heeft geen auto. Een auto is onontbeerlijk voor het 'staan' op rommelmarkten. Hannie springt graag bij en sprong zodoende om 7 uur al uit bed. Ik draaide me nog even om. In de loop van de middag zocht ik het tweetal op bij hun afgehuurde kraampje op de eerste van genoemde twee Zuiderparkdagen. Tot mijn grote schrik lijkt het er op dat Hannie rommelmarkten al net zo leuk vindt als ons mam. Vooralsnog alleen als werkwoord. In plaats van samen de kraampjes langs te lopen, bleef ze liever bij hun eigen kraam. Ik liep wat verloren tussen een bonte verzameling Zuidenaren en stond regelmatig in de file tussen rollators en rolstoelen, rijendik.

Ik neem mij altijd voor niets te kopen, wat me redelijk makkelijk af gaat. Toch besteedde ik graag 3 euro voor 4 romans van Maarten 't Hart. Een kraampje met stenen trok ook mijn aandacht, ik zou enkele stenen kunnen verwerken in een mozaiek. De stenen bleken ingestraald, waren magnetisch, of hadden andere magische aantrekkingskracht, of alles tegelijk. Het gewenste effect op mijzelf bleef echter uit. Vooral nadat ik naar de prijs had geïnformeerd was de aantrekkingskracht geheel verdwenen. Ik legde 2 of 3 stenen terug die ik even had gepakt. Dat deed ik helemaal verkeerd, de verkoopster schoof ze direkt in de juiste volgorde terug.
Ik liep verder, terwijl ik tegelijkertijd wat notities maakte. Hierdoor liep ik enkele kraampjes zonder te kijken voorbij. Toen ik me dit realiseerde, stond ik stil en voelde daadwerkelijk even de behoefte opkomen terug te lopen. Maar ik wist deze malle aandrang te onderdrukken en liep verder, linea recta naar het podium.

Wat er op het podium gebeurde liet zich raden... het zelfde als vorig jaar, en het jaar daarvoor. Over het gehele terrein waren speakers geplaatst die het podiumgebeuren weergaven, zodat je niets hoefde te missen.
We gaan verder met een nummertje van UB40, dames en heren. We hoorden echter eerst een liedje van de Nightingales. Er ging mogelijk iets mis met de band. Even later was daar toch het beloofde liedje van.... ehh... hé! Het was 'I Can't help falling in love with you', wat toch meer een nummer is van Elvis dan van UB40. Ik besloot dat ik het een en ander waarschijnlijk beter zou kunnen begrijpen met behulp van een feest-katalysator in de vorm van een schuimende versnapering.
Gezeten vóór het podium, kon je pas echt met volle teugen genieten van de Charloisse folklore.
Hierover morgen meer...
lutek Maandag 09 Juni 2008 at 9:30 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

twee reacties

Huib
Kan niet wachten op morgen. Toch altijd leuk deze levens beschouwingen met de nodige glimlachjes
Huib, - 10-06-’08 16:07
lutek
wegens verjaardag zal ik een extra dag nodig hebben je het verdere verloop te vertellen. sorry
lutek, - 10-06-’08 16:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.