Nieuws uit de Greppel

Niet alles gebeurt in De Grote Stad. Sommige dingen gebeuren in de buurt van De Grote Stad. Andere dingen gebeuren in Het Kleine Dorp. Weer andere dingen gebeuren helemaal niet. Of misschien gebeuren ze wel, maar is er niemand die het ziet.
Dit weekend toog ik naar Nieuwerkerk aan den IJssel, of 'Aan de Greppel' zoals het ook wordt genoemd. Anderen noemen het weer 'Karke'. Het is maar waar je het liefst woont. Het liefst woon je er natuurlijk helemaal niet, maar niet iedereen heeft het voor het kiezen.


De bewegwijzering was uitstekend, ik liep er zonder omwegen naartoe, maar aangezien een middelgrote versterker het hele dorp al kan bedienen, was dat niet echt een uitdaging. Voor veel anderen wel, want veel anderen waren er niet. Greppelpop beleefde haar 5e editie en dat moest gevierd worden. Met een popfestival.


Ik wilde mij laten meevoeren op Ierse klanken van een Nederlandse zangeres. Een goede combinatie. Ik dank iedere bestaande of niet-bestaande godheid die er is (... ehh... of niet is) dat er nog nooit iemand op het idee is gekomen de omgekeerde combinatie toe te passen. Stel je voor dat Sinead O'Connor 'Als de Morgen is Gekomen' zou aanvatten!
Maar een Nederlandse zangeres die haar tanden in Ierse folk zet, daar is alleszins niks mis mee.
Ik had mevrouw L. Mystic eerder gezien, op Koninginnedag jongstleden. Toen zorgde ze voor uitstel van regen, nu zelfs voor aanhef van zon. Ze gaat vooruit kennelijk, of heeft erg goede contacten.


Voor en na het optreden van Little M. mocht ik genieten van andere klanken die er ook niet om logen. Hoe de andere klankenmakers precies heetten, heb ik niet kunnen achterhalen; ik was te druk bezig met het kopen van lootjes. Ik had bijna een petje gewonnen dat door een jazz-triphop-band aan de tombola was geschonken, en ik was op een haar na de trotse bezitter van een t-shirt met onbestemde opdruk en opsmuk. Beelden van de Zuiderparkdagen van 2 weken geleden kwamen aan mijn geestesoog voorbij en maakten mij weemoedig.
Tussen de bedrijven door, werd ik - ondanks zonnebrilopzet - herkend door een bekende.
- Jij hier?
- Nee, jij hier?
Ik ben altijd in voor een goed gesprek.


Op plakkerige dagen, op plakkerige gelegenheden, kan ik mij meestal niet zetten tot het nuttigen van voedsel in vaste vorm, en deze dag was geen uitzondering. Beelden van anderen die dit risico wel aandurfden vormden geen prettig gezicht. Ik zag mensen de voors en tegens overwegen en besloot mij opnieuw richting bar te begeven. Ik nam het zekere voor het onzekere.

Een duo sterke arm kwam op bezoek bij het festival. Sterke arm Andrea was de aangewezen persoon om op pad gestuurd te worden naar een festival waar niets kon gebeuren, wat haar en alle aanwezigen goed uitkwam. Sterke arm Rob was de aangewezen persoon om Andrea te beschermen mocht er toch iets gebeuren, maar er gebeurde niets, wat haar en alle aanwezigen goed uitkwam.
Zelf had ik inmiddels niet zo'n sterke arm meer, dus ik liep het terrein nog eenmaal af om te zien of iets me nog zou kunnen weerhouden te vertrekken. Dat duurde ongeveer 30 seconden.


Ik ging heen met de galm van galm in mijn hoofd. Een metal-band wiens naam ik niet weet, maar waarvan ik overtuigd ben dat ze hun naam eer aandeden, gooide alle remmen los. Zelf had ik liever alle snoeren losgegooid, maar er liepen al genoeg technici in het rond.
Op de valreep werd ik nog herkend door iemand die mij niet kende. Ik werwees hem door naar de dichtsbijzijnde bar. Er was maar 1 bar maar ik wist niet of hij rechtsom of linksom zou lopen. Dat wist hij zelf kennelijk ook niet: hij liep rechtdoor, wat enig gevolg had voor de zorgvuldige opstelling van de kraam van de plaatselijke muziekgrutter. Ik besloot me er niet mee te bemoeien. Het was een warme dag geweest.
lutek Dinsdag 24 Juni 2008 at 12:45 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.