R.I.P. Riplets

Mocht u geïnteresseerd raken in de muziek van The Riplets is dat jammerlijk te laat. Sinds gisteren bestaan ze niet meer. Hopelijk kende u ze al en heeft u posters en t-shirts van hen. Oja, en een stuk of wat platen, dat zou wel zo fijn zijn.
Ik zag The Riplets voor het eerst optreden in 2003 op het Metropolis-festival in Rotterdam en was meteen fan. Je moet wel van erg slechte huize komen wil je niet meteen fan zijn na het zien van een optreden. Het spetterde en het spatterde en het borrelde nog lang na in mijn buik die middag. Natuurlijk droeg een strak, bijna Spartaans festivaldiëet daaraan bij, dat is onvermijdelijk.
In Rotown waren gisteren ongeveer evenveel mensen als toen bij het optreden op Metropolis, ten minste zo leek het. Het was uitverkocht en warm. Het dak moest en zou er af, en dat lukte al na een paar nummers.

Voor de verandering was ik eens op tijd in Rotown, ik beloof dat dat niet meer zal gebeuren. Ik ben eens zo vroeg bij een optreden aanwezig geweest dat ik het optreden zelf gemist heb. Sindsdien probeer ik dat te vermijden. Maar ik had er nu geen spijt van. Ik kon nu eens redelijk vooraan staan en bovendien, ze speelden nauwelijks een uurtje dus het zou zonde zijn geweest daar iets van te missen.
Gemoedelijk bewoog mijn voet heen en weer op de klanken van de op de avond toegepaste platenkeus van de dj. Al even zo gemoedelijk bewogen 4 tassen uit 4 windrichtingen mijn richting op. Voor de gelegenheid hadden alle aanwezige dames hun grootste schoudertas meegenomen naar Rotown. Maar in gemoedelijkheid ben ik dezer dagen onverslaanbaar en het deerde mij niets.

Gewoonlijk is het nummer 'Let There Be Rock' een cover van AC/DC, maar vanavond leek het alsof het een cover van T.Rex betrof, inclusief licks en shuffle. Maar het publiek verkoos een pitje en een pogo boven de licks en de shuffle. Een meneer die vroeger denkelijk meer geshuffeld heeft dan gepogo'd had juist op dat moment een wijntje gehaald voor zichzelf en voor 2 kameraden. Een slechte keus. Hij kon meteen terug voor een nieuwe bestelling.


Dat het optreden geslaagd was, spreekt voor zich. Daar heb ik het niet meer over. Na afloop was er gezellig gebabbel over en weer met enkele oude bekende heren, en een vijftal dames van de nieuwe lichting. De dames van de nieuwe lichting bleken allen bij elkaar te horen. Het zal een slechts matig rekenwonder al direct opvallen dat 1 van de dames niet bij 1 van de andere 4 hoorde, maar ik vroeg niet naar details. Een meneer die de wereld niet zo helder bezag (maar daar kan ook de toestant van het rookhok debet aan zijn geweest), vroeg wel naar details. 2 dames bleken met elkaar getrouwd. Dat kon niet, volgens hem.
Jawel, zeiden de dames, kijk maar, en ze toonden hun ringen.
Ja, zei hij weer, maar echt getrouwd, dat kan natuurlijk niet, 2 dames.
We hadden het gevoel dat hij niet onwelwillend tegenover het homohuwelijk stond, niets kwaads of angstigs in de zin had, maar eerder dat hij de laatste 10 jaar in coma had gelegen, en namen het hem niet kwalijk. Het concept drong simpelweg niet tot hem door. Misschien morgen of anders later. Ook Ella Bandita stond gezellig met haar vriendin in het rookhok. Het was in het rookhok nog gezelliger dan in de zaal.

Aan de gemoedelijke avond werd ruw een eind gemaakt door een niet te missen metro. Op weg naar de uitgang liep ik Janneke Riplet bijna onder de voet - op het podium lijkt ze een stuk groter - en vroeg haar naar de plannen voor de nabije toekomst. Ik doelde op een eventueel soloproject, maar ze begreep dat ik bedoelde waar zij zelf te vinden zou zijn, en misschien bedoelde ik dat wel.
Hier! In Rotown! straalde ze.
Ik hoop haar daar vast weer tegen te komen, met of zonder basgitaar.R.I.P. Riplets
lutek Zaterdag 25 Oktober 2008 at 12:31 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.