Het Kan Altijd Erger

U.S. judge sentences noisy offenders to Barry Manilow
11/26/2008 12:00 AM, Reuters
A U.S. judge has hailed as a success a new form of punishment for people who go to court for being too noisy -- an hour of listening to Barry Manilow or the theme tune from the children's TV show "Barney and Friends."
The usual practice of fining these offenders was not proving to be a deterrent, so he decided to give them a dose of their own medicine and make them listen to his musical selection at high volume for one hour. "This is a way, when I look back, of teaching manners to people," Sacco, a judge from Fort Lupton Municipal Court in Colorado, told Reuters Television. He said his methods had cut the number of repeat offenders appearing in his court.
But offenders who are found to enjoy facing the music will have the songs taken away from them. Sacco says these people must listen to music they don't like, because that's what they impose on others.
Court officials take surveys after each session, and if it turns out that many of the offenders happen to like a particular song, that tune is removed from the playlist.


Hoe vaak hebben we al niet rond de (draai)tafel gezeten met een man of 10, luisterend naar elkaars en eigen inbreng in de zg. muziek-marathon? Hapje, drankje, rookje, knabbeltje, slap ouwehoertje, en een plaatje. En nog een plaatje, en nog een en nog een en nog een. Het zal toch al gauw tegen de 40 keer aanlopen. Kolere, dat is een flink aantal. Bij 42 moeten we misschien een dag en een nacht doordraaien, ter ouderwetse test van uithoudingsvermogen. Je moet misschien een weekje bijkomen, maar wie heeft dat er niet volgaarne voor over?

het middelpunt van de belangstelling

In de loop der jaren is het accent van deze bijeenkomsten gaan liggen op het gezellig samenzijn, minder op de gedraaide platen. Van tijd tot tijd wordt er geïnformeerd wat voor plaat er speelt en door wie die is meegebracht (en waarom dan wel), maar van muziekterrorisme is geen sprake meer. Niet waar het gaat om het volume en niet waar het gaat om de afschuwelijke slechtheid van andermans keuze, indien van toepassing. Zijn wij gezapige ouwe lullen geworden? Ja.
Jazeker. "Ja" is altijd het makkelijkste antwoord, dus nu ook. Je bent van alles af en hoeft niets uit te leggen. (Niet schrikken, beste lezers, als ik werkelijk een 'yes-man' was, zou ik pas echt een ouwe lul geworden zijn.)

die bank zit eigenlijk toch wel erg lekker, ik sla mijn platenbeurt maar even over

In den beginne was er een groep van schoolvrienden, vrienden van vrienden, en een stuk of wat aanhang. Er werd 8 uur 's morgens begonnen en ruim na middernacht stierven de laatste tonen weg. Soms werd het al weer licht.
De een ging, de ander kwam. Er kwam andere aanhang. Er waren verhuizingen. Af en toe moest een jong gezin afbellen wegens jeugdige belemmering. Na verloop van tijd werd de jeugdige belemming handelbaar genoeg om juist weer mede genomen te worden.
De gediende muze werd in stukken gehakt en democratisch in wisselende thema's verdeeld. Zo kon iedereen evenveel genieten van de muziek. Tegenwoordig neemt iedereen een stuk of 10 platen mee die ruwweg in een aantal van te voren vastgestelde categorieën vallen.

de kleinsten vermaken zich beter met stemgeluid dan met zanggeluid

Twee exemplaren van voorheen jeugdige belemmering kwamen binnenlopen vanaf 'achter'. Ze hadden gevoetbald. Enthousiast vertelden ze dat Heracles van Brazilië had gewonnen met 23-7. Ik opende een rode Chileen, en niet zonder reden. Waar ik zelf het meest tegenop zag, deze keer, was de categorie "kerstplaat die je nog wel kunt horen". Ik was niet van mening dat er behalve een plaat van de Wedding Present nog een andere kerstplaat zou bestaan die ik langer dan 2 seconden zou uithouden. Wie schetst mijn verbazing toen ik het intro van de (bijna vergeten) Urbanus-kraker 'Bakske vol met stro' hoorde. Ik stond al klaar om een ommetje te gaan maken, maar plofte snel terug op de handige 3-zit. Dat ploffen bleef uit, het is nogal een zachte bank. Het was meer een flop dan een plof. Maar dat terzijde.
Luidkeels schalde ik mee, zo luid dat muziekgenoot Jazz F. uit zijn dagelijkse middagslaap werd gestoord - dit wegens aanhoudende whiplash - maar het deerde hem niet. Samen zongen we de slotregels...
Jezuke is geboren, haleluja hallo
Jezuke is geboren in een bakske vol met stro


Als zelfs de categorie kerstplaat is te overleven, pleit ik voor hardere maatregelen. Het wordt allemaal te zoetsappig. Dat moet veranderen. Volgende keer wil ik 10 platen horen in de categorie 'Het Slechtste van Barry Mannilow' !
En mochten verschillende mensen een paar keer dezelfde plaat kiezen, worden die dubbele toch gewoon allemaal gedraaid !
lutek Donderdag 18 December 2008 at 9:09 pm | | default
Gebruikte Tags:

twee reacties

Bas
Het SLECHTSTE? ai, dat wordt moeilijk. Nu heeft de beste dikzak een paar goede dingen gedaan, verspreid over zijn albums maar dan moet je wel het geduld hebben om door heel veel slijm te luisteren. Pareltjes van Barry zijn er wel maar echt het allerallerallerallerslechtste? Pffffff
Bas, (URL) - 20-12-’08 11:58
Lutek
(Associated Press 3 maart 2009)
In Christchurch, Nieuw Zeeland, heeft de voorzitter van de winkeliersvereniging muziek van Barry Manilow toegevoegd aan de mix van winkelcentrummuzak, ter hang-ontmoediging van hangjongeren. Op de vraag of de situatie zo slecht is dat tot zulke drastische maatregelen moet worden overgegaan, relativeert hij: "The intention is to change the environment in a positive way ... so nobody feels threatened or intimidated. I did not say Barry Manilow is a weapon of mass destruction."
De 16-jarige Emma Belcher is niet onder de indruk: "We would just bring a stereo and play it louder"
Om de verwarring wat groter te maken, luistert meneer de voorzitter naar de naam Lonsdale.
Lutek, - 06-03-’09 22:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.