Der Plan

Een paar weken geleden zag ik een concert van Der Plan in Rotterdam. Of concert... misschien kan ik het beter een optreden noemen. Er werd niet al te veel muziek live gespeeld, maar alle nummers werden wel prachtig en zeer humoristisch uitgebeeld. Een korte impressie heb ik ge-upload op youtube. Het filmpje is niet van al te beste kwaliteit. Leuk voor de echte fan maar verder niet.
Der Plan behoort tot de grondleggers van de neue deutsche welle, weet u nog wel? Dat is iets van vroeger. Het is eigenlijk de enige band in dat genre die iets te melden had. En heeft, want ze blijken dus nog steeds te bestaan.
Ik bekeek de website van het gezelschap en las tot mijn stomme verbazing dat één der leden, J.J.Jones tegenwoordig niet alleen in Der Plan is, maar ook in De Here.
Ik was geschokt. Anders dan dat kan ik het niet noemen. Ik voelde mij echter niet bij de neus genomen. Had iets in het optreden of op de platen die ik van het gezelschap heb erop geduid dat iets niet in de haak was bij de heer J. (Jim?) Jones, dan had ik nu kunnen denken dat ik daarvan de oorzaak had ontdekt. Dat was echter niet zo.
Vond ik het wellicht jammer dat ik al die jaren geen vooroordeel heb kunnen koesteren tegenover hem? Okee, het is een gemiste kans, maar ach, er blijven nog genoeg andere vooroordelen over die ik kan bezigen. Eén meer of minder, daar maal ik niet om.
Of kan het zijn dat ik me gedwongen voel mijn idee over het geval Thieme-'t Hart bij te stellen? Tja, dat is merkwaardig. Iedere dag verandert er wel iets in je gedachten, maar de verschillen zijn meestal te klein om ze duidelijk te herkennen. Een groter verschil valt wel op.
En vind je nu iets omdat feiten en bewijzen je dat dwingen, of ligt het aan de presentatie daarvan? En dan heb je nog de interpretatie.
Allemachtig zeg, wat ben ik blij dat ik over de meeste dingen geen mening heb. Dat is nog best lastig*.

[edit] *Dat is voor veel mensen helemaal niet lastig, zo lees ik op de discussiepagina's van NRC en Telegraaf. Het valt overigens helemaal niet mee te bepalen of een lezer van de ene of van de andere krant aan het woord is. De 'discussies' zijn nagenoeg inwisselbaar.
lutek Maandag 11 Juni 2007 at 01:24 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Eén reactie

Kees Huuk
Hmmm: bij schrijven vallen mij juist altijd de kleinste verschillen op—maar dat is gewoon mijn overgevoeligheid hehe.
"Het is eigenlijk de enige band in dat genre, die iets te melden had"—ik vat dat maar als provocatie op, waar ik niet op inga.
Kees Huuk, - 12-06-’07 15:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.