Tijd Voor Rama (2)

- Mr. Rama?
- Mr. Lutek, zeg het maar.
- Ik kom meteen to the point. Anders ben ik zo weer door mijn tijd heen, net als gisteren, en de teller tikt door.
- Daarom zei ik al: 'zeg het maar'. Dat was om tijd te sparen. Ik denk vooruit.
- Oja... ehh... juist... het gaat om het volgende. De komende tijd heb ik allerlei afspraken. Een schoonzus is jarig. Nog iemand is jarig. Er zijn concerten in aantocht: Giant Sand, Bonnie Prince Billy, Ellen ten Damme, Trail of Dead. Je hebt de Museumnacht volgende week. Oh en ook Arnon Grunberg met zijn nieuwe boek, waar ik misschien ook nog in sta. Dan is er in Maart geloof ik weer een verjaardag en een... ehh... wat was het nou? Weer een concert, geloof ik, en ook een... even denken hoor...
- Morrissey komt.
- Ja klopt, maar dat is pas in juni. Ga je ook dan?
- Nee, hij zal mijn favoriete nummer niet spelen.
- Weet je dat nu al ! ?
- Je bent beroemste medium of je bent het niet. Maar wat is je vraag?
- Nou, ik ben zo bang dat ik het allemaal vergeet, of gedeeltelijk vergeet, of door elkaar haal. En dan sta ik ergens met een verkeerd kaartje, bij een gesloten deur, in een stad waar op die avond niets te beleven is.
- Als je toch het verkeerde kaartje meeneemt is het niet eens zo erg dat de deur gesloten is.
- Duh! ... Maar bestaat er een speciale training om me al deze zaken te helpen herinneren, precies op de momenten dat ik me het moet herinneren. Dat ik bijvoorbeeld ook met de juiste persoon afspreek voor een bepaald concert, en niet met iemand die helemaal niet van die band houdt.
- Ware muziek gaat over grenzen.
- Daar heb ik nu even niks aan. Als iemand niet van Trail of Dead houdt zal ik die zich daar niet verplicht bij thuis kunnen gaan laten voelen op die avond.
- Wat een ingewikkelde zin, met veel werkwoorden ook. Laat me er even over denken. Dit is een interessant probleem. Een luxe-probleem zou ik bijna willen zeggen.
- Bijna?
- Ja, bijna. Ik zei het toch ook niet. Wel goed opletten, hoor. Even denken... ja. Weet je wat?
- Zeg het eens.
- Bel me over drie dagen terug.
- Wat? Drie dagen? Wat krijgen we nu zeg. Sinds wanneer heb je zo veel tijd nodig om tot een antwoord te komen, beroemste medium dat nu al de setlist kent van het concert van Morrissey in juni!? Dat valt me zwaar van je tegen.
- Graag of niet.
- Graag nu, graag.
- Dan niet.
- Luister, ik wil je best nog een kans geven, ondanks dat je me de laatste drie keer dat ik je belde nauwelijks verder hebt geholpen, maar... drie dagen... Ik kreeg toevallig een kaartje van een collega van je in de bus, ene Mr. Kikalla. Die adverteert met "direct resultaat 100% binnen 48 uur", en met minder taalfouten. Ik denk dat ik hem maar eens op ga bellen.
- Niet doen, dat is een oplichter!
- Een concurrent misschien in plaats van een collega, goed... maar een oplichter? Dat gaat wel wat ver.


- Nee, niet vertrouwen die man, die is alleen maar op je geld uit. Ik weet het goed met je gemaakt. Ik stuur je de rekening en daarbij stuur ik je het antwoord. Gratis en voor niks, mooi uitgevoerd in zwart nepleer, handig op maat, past precies in je binnenzak. Je zult nooit meer iets vergeten.
- Aha, het kan dus wel.
- Je tijd is om. Tot volgende keer.
- Bedankt dan maar.

Hmmm. Toch vind ik het een beetje gek. Opeens heeft hij wel het antwoord voor me, al moet ik er dan toch nog een dag op wachten.
Wat zal ik doen? Zal ik... ja, ik bel toch die Kikalla maar even op.

- O zwervende, o zoekende, welkom. Mr. Kikalla spreekt tot u.
- Mr. Rama !!??
- (shit)
lutek Donderdag 05 Februari 2009 at 7:03 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

twee reacties

Laura
Hier in Capelle hebben we MR, SHAVITA, die zorgt er voor dat je partner bij je terug komt als of het een hond is. Nu weet ik niet zeker of je er blij mee moet zijn als je partner ineens op handen en voeten rond kruipend terug komt. Hij garandeerd overigens binnen een week resultaat. Zou het toevallig family zijn van mr Rama?
Laura, (E-mail ) (URL) - 08-02-’09 21:53
Lutek
Misschien is het 1 grote familie, ik weet het niet. Er schijnen er wel heel veel meer te zijn.
http://brievenbus.wordpress.com/2007/12/..
Op deze website zag ik er ook heel wat. Misschien moeten we ze allemaal met elkaar in contact brengen. Wie weet blijkt het DE manier om de wereld weer 'heel' te maken.
Echter, het mag dan wel iets kosten, ben ik bang...
Lutek, - 08-02-’09 22:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.