Een Mooie Leeftijd om Jarig te Zijn

Deze week was een slechte week om 60 en muzikant te zijn. John Martyn overleed een dag of 7 geleden. Lux Interior overleed een dag of 4 geleden. Beide waren 60.
Als je deze week 60 en muzikant bent, pas dan maar op.
Het is veel beter om deze week 42 te zijn en geen muzikant. Mijn schoonzus werd 42 en beleefde een uitstekende dag. Niemand overleed of iets dergelijks, en er was kersenvlaai. Ik had vergeten mijn fototoestel mee te nemen, zodat ik geen bewijsjes kon maken. Maar geloof me, het was een leuke avond. Overigens, fotografisch materiaal is natuurlijk geen aantoonbaar bewijs van gezelligheid of geslaagde avond, maar het geeft in ieder geval een bepaalde indruk. En bovendien, die kersenvlaai zou je met moderne hulpmiddelen gemakkelijk later op een foto kunnen inmonteren. Geloof me, er was kersenvlaai.

's Middags hadden broer en schoonzus geluncht in Van de Boer te Schiedam. Biologisch, gezond, vegetarisch, noem maar op of ze hebben het bij Van de Boer te Schiedam. Ik stel me voor dat het goed knagen was op een rode biet elk waar de modder nog aan zit. Dit beeld bleek licht overdreven, het eten was wel gezond maar toch lekker. Ik dacht nog: hadden John Martyn en Lux Interior maar geluncht bij Van de Boer te Schiedam. Dat hadden ze echter niet. Tenminste, ik weet niet zeker dat ze dat niet hadden gedaan maar ik vermoed het ten sterkste.

Broer en schoonzus hebben twee huisdieren 'luisterend' naar de namen Loki en Dukkie. Als ik zulke namen had - al was het slechts één van die twee - dan zou ik ook luisteren, want ik vind het mooie namen. Ze mogen dan leuke namen hebben, het concept van een deurbel ontgaat ze volkomen. Een deurbel is een praktisch mechanisme om een persoon aan één kant van een deur (veelal de binnenkant) te laten weten dat er iemand aan de andere kant van de deur (doorgaans de buitenkant) staat die verandering in deze positie wil bewerkstelligen. Dit mechanisme brengt bij correct gebruik met zich mede dat persoon binnen een geluid waarneemt; andere aanwezigen hoeven zodoende deze persoon hierover niet speciaal in te lichten. De beide honden, want dat zijn het - laten we er geen doekjes om winden - kunnen eenvoudigweg niet geloven dat persoon binnen op de hoogte is van de werking van de deurbel. Zij blaffen minutenlang om attentie, ook en zelfs - en dit is het meest opmerkelijke aan de hele zaak - als persoon buiten al lang binnen is, zich van jas heeft ontdaan, en reeds geniet van een behoorlijk stuk kersenvlaai. Geloof me, er was kersenvlaai.

Lange tijd hield ik mij verre van de rode wijn, gisteren, maar toen ik besloten had dat ik mijn oorspronkelijke plan om later die avond naar Paradiso te rijden had laten varen, deed ik beroep op de kelner om een glas Undurraga (merlot). Bij nader inzien bleek geen kelner aanwezig, zodat ik zelf op zoek ging. Het tweede glas deed me zo goed (het eerste trouwens ook) dat ik onmiddellijk zin kreeg om een mooi concert bij te wonen, bijvoorbeeld een concert van Giant Sand. Toevalligerwijs trad Giant Sand later die avond op, en wel in Paradiso. Omdat ik reeds had besloten hier niet naartoe te gaan, bleef ik bij dit besluit, wat ook maar goed was want ik had al twee glazen wijn op. Broer zette ter verzachting van omstandigheden een CD op van Calexico. Het is wel geen Giant Sand, maar het komt een beetje in de buurt; het stamt er alleszins van af. De droge klanken van de muziek maakten dat ik plotsklaps zin kreeg in de droogst denkbare cactuslikeur (desnoods met de stekels er nog in), maar die bleek niet aanwezig. Er was zelfs helemaal geen cactuslikeur aanwezig. Sterker nog, het hele gezelschap zette vraagtekens bij het idee dat er zoiets bestaat als cactuslikeur. Ik moest toegeven dat ik hiervoor geen bewijsjes had omdat ik mijn fototoestal had vergeten mee te nemen. En had ik dat niet vergeten, dan nog is het bestaan van cactuslikeur niet aan te tonen, met of zonder stekels.

Bij een volgend geslaagd verjaarspartijtje zal ik mijn fototoestel niet vergeten. Ook zal ik zorgen dat er geen gortdroge muziek wordt opgezet. Ten slotte zal ik me ervan vergewissen dat niemand van de aanwezigen 60 is en muzikant. Daarentegen is 42 een zeer mooie leeftijd om jarig te zijn.




lutek Zondag 08 Februari 2009 at 11:24 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

drie reacties

bas
Wonderlijk, gezien de achtergrond van de familie, om je hond naar de Noorse god van het vuur te vernoemen?? Of misschien zou het toch bewust gedaan zijn.
bas, (E-mail ) (URL) - 09-02-’09 19:34
Lutek
De oplettende herlezer dezes zal opvallen dat mijn schoonzus sinds gisteren opeens een jaar jonger is geworden. Op zijn zachts gezegd een behoorlijk opmerkelijk feit, maar wel een dat goed te verklaren is: Ik had haar leeftijd verkeerd.
Verder werd me zojuist toevertrouwd dat Van de Boer niet in Schiedam maar op de Mathenesserlaan te Rotterdam is gevestigd.
En het schijnt dat de beide huisdieren een kwartier hebben staan te blaffen na het lezen van dit stukje, aangezien - en ik citeer ...
"Dukkie heet Duuk, oorspr. Duce (spreek uit op zijn Vlaams Doezzeeee of beter Il Duce!) maar wij noemen haar Duuk."

Ondanks dat alles wil ik benadrukken dat er wel degelijk kersenvlaai aanwezig was! Laat daar geen misverstand over bestaan.
Lutek, - 09-02-’09 23:05
Laura
Het luistert dan natuurlijk ook heel nauw, hoe je huisdieren heten en hoe ze genoemd worden, en wie wat dan wel maar vooral ook niet mag zeggen.

Mijn kat heette Pioentje, toen ze voor het eerst bij haar nieuwe dierenarts kwam werd ze iets te enhousiast aangemeld als Pioen, ik heb net zo lang zitten sippen en zeuren tot het TJE er aan toegevoegd werd. Het voelde toch wel heel verkeerd als het daar verkeerd zou staan! Nu ben ik niet zo ver doorgegaan tot het jr er ook nog aan toegevoegd werd, want dat was dan weer helemaal officieel. Kortom, gevoelige kwestie :-) :-p
Laura, (E-mail ) (URL) - 12-02-’09 22:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.