YouTube

De firma YouTube is zo aardig advies te geven over filmpjes die ik wellicht de moeite van het bekijken waard vind. Heel fijn.
Dat doet YouTube door mijn geschiedenis van afgespeelde filmpjes te interpreteren. Als ik bijvoorbeeld een MMA-gevecht tussen Randy Couture en Gabriel Gonzaga heb bekeken, kan ik getipt worden over een filmpje van een gevecht tussen Rampage Jackson en Wanderlei Silva. Omdat ik best opnieuw wil zien hoe Silva gevloerd wordt met de rechter van Jackson (of was het nu de linker? even opnieuw bekijken), ga ik gewillig in op het advies.
Tot zover is er niets aan de hand. Maarrrr... nichtje Anne is hier wel eens op bezoek en die kijkt ook soms naar een filmpje op YouTube. En nu kan ik haar wel vertellen dat Rampage buiten de octagon een heel geschikte kerel is die geen vlieg kwaad doet, maar je weet nooit of zo'n kind dat nu echt helemaal begrijpt, wat een octagon is.
Dus vermijden we dat soort filmpjes.

- Wat wil je zien, Anne?
- Elly en Rikkert.
- Daar was ik al bang voor. En wil je dan liever de Kaugomballenboom, of Bellen blazen?
- Die!!
- Okay, die wordt het.
Even later passeren ook K-3 en één of andere zingende krokodil de revue.
Dit is nog niet zo erg als het lijkt. Elly en Rikkert kan ik wel overslaan, en ik heb tegenwoordig een sluitend alibi voor het feit dat naast K-1 nu dus ook K-3 in mijn voorkeuze staat.


Vervelender wordt het als op kantoor op de computer waarop ik doorgaans werk, nummers worden gespeeld op slome vrijdagmiddagen, door een collega met een volledig andere muzieksmaak. Probeer dat maar eens uit het geheugen van YouTube te krijgen. Kon ik vorig jaar nog de adviezen-playlist veilig aanklikken en me een uur lang onderdompelen in Tool, Residents, Belle & Sebastian en Tuxedomoon, tegenwoordig moet ik me een weg banen door het schier onuitputtelijke repertoire van André Hazes, Frans Duijts, Frank van Etten en Tony Ottenhof.
YouTube is niet zo slim te bedenken dat sommige smaken werkelijk niet 'compatible' zijn.
Er blijft dan nog één groot mysterie bestaan. Waar oh waar komt het advies vandaan naar DIT filmpje te kijken???
My Milkshake Brings All The Boys To The Yard
lutek Maandag 27 April 2009 at 11:56 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.