Inpak-Aanpak

Het is gebruikelijk om de avond voor de ochtend dat je op vakantie gaat je tas te pakken. Het kan nog later, maar dan vergeet je dingen. Het kan ook eerder, maar dan ga je er te veel over nadenken en neem je niet te veel of te weinig maar de verkeerde dingen mee. Zelf heb ik last van het één noch het ander. Niet omdat ik altijd precies op de juiste tijd mijn tas inpak, maar omdat Hannie altijd precies op tijd onze tassen inpakt. Deze keer stond ik er alleen voor. Hannie blijft dit weekend thuis, ik ga een Camping Flight to Lowlands Paradise bijwonen. Voor het eerst.
Hannie kon het niet laten om toch mee te helpen met inpakken. Was ik de campingset niet vergeten?
De campingset? Ik wilde alles daar op het terrein kopen, er is een soort van mini-supermarkt.
Ik dacht na over het woord 'mini-supermarkt' en vond het een merkwaardig woord. Iets is 'mini', of iets is 'super', maar als je de termen tegelijk gebruikt, vallen ze tegen elkaar weg. Dan zou je eigenlijk moeten spreken van een markt, ware het niet dat je geheel andere associaties krijgt bij dat woord. Hannie luisterde niet.
Weet je wel hoeveel dat allemaal kost, op zo'n camping? Hier, neem ook een pak koffie mee. En een blik soep.
En bier!!, vulde ik aan, blij om ook een bijdrage te kunnen leveren. Goed dat ik daar aan denk. Op de website van het festival staat dat je 9 liter drank mag meenemen, wat het ook is, zolang het maar niet in glas zit. Ik rekende uit hoeveel blikjes 9 liter is. Die 2 pakken sap, dat gaat dan... even denken... dat gaat dan ten koste van drie, zes, negen blikjes bier! Ik pakte een kladblok en ging er even bij zitten. Hannie rende in het rond en deed iets met een slaapzak en een regenjas.
Eens kijken. Twaalf blikjes. En twee sap. Een fles cola. Oei, twaalf blikjes zijn natuurlijk zo op. En wijn! Helemaal geen wijn! Ik gooide de cola door de gootsteen, spoelde de fles een paar keer goed om, opende een Undurrraga merlot 2008 en goot die over in de plastic fles. Zo, ik voelde dat ik op de goede weg was. Had ik niet een pak sap gezien van 1 liter in plaats van anderhalve?

Lieverd, neem nou ook slippers mee. Slippers? Ik kon zo gauw even niet op de betekenis van het woord 'slippers' komen. Oh, slippers, ja slippers, dat is wel handig misschien. Voor als ehhh... ja, voor als je slippers wilt hebben.
De slippers verdwenen in de weekendtas. Die weekendtas zat al aardig vol, wat zou er allemaal inzitten? Ik opende de tas en bekeek de inhoud. Een broek, een paar shirt, handdoeken, en wat was dat wat daar onderin lag?
Liefje, laat nou alles erin zitten. Ik had het net mooi ingepakt.
Dat was waar. Ik keerde terug naar mijn berekeningen op het kladblok maar ik kwam daar nog niet helemaal uit. Om wat helderder te kunnen denken, opende ik een blikje van één van de sixpacks. Zo, dat smaakte! De berekeningen volgden elkaar nu in hoog tempo op en even later stond ik de definitieve voorkeuze in te pakken. Er was niet zoveel ruimte meer, dat was wel vervelend. En ik had het sterke vermoeden dat de blikjes op papier niet dezelfde hoeveelheid waren als de blikjes in de tas. Hoe kwam dat? Hannie stond in de badkamer te rommelen met tandpasta en zo meer. Ik meende in korte tijd wel even alles snel uit- en terug in te kunnen pakken. De halve kamer stond vol met inhoud van de weekendtas toen ze net weer naar binnen liep.
Ja hallo!...
Verder kwam ze niet. Ik ruimde snel alles in. Jammergenoeg paste het nu allemaal niet meer zo goed als daarnet. Hoe kwam dat toch? Ik besloot dat ik aan 3 shirts meer dan genoeg had en was tevreden met het resultaat (namelijk dat de blikjes nu allemaal pasten). Zo, ik vond dat ik een knap staaltje inpakkunst had vertoond. Morgen zou iedereen trots op me zijn die me zou zien zitten, met een biertje in de hand voor de tent.
...
Shit!! De tent!!!!


(archieffoto 2007)
lutek Vrijdag 21 Augustus 2009 at 12:14 am | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.