ITube, YouTube, WeTube

Eén van de belangrijkste redenen om geen internet te gebruiken is om te voorkomen dat je per ongeluk naar die vreselijk stompzinnige YouTube-filmpjes gaat zitten kijken. Hoe nutteloos kun je je leven inrichten? 'De leukste dit' of 'de gekste dat' is meestal alles behalve de leukste of gekste. Bij het zien van zo'n filmpje word ik vaak droevig, en als ik me er ook nog bij bedenk dat iemand moeite gedaan heeft om het filmpje te maken en op Youtube te zetten, word ik nog droeviger.
Eén van de belangrijkste redenen om geen televisie te kijken is om te voorkomen dat je in een onbewaakt ogenblik opeens naar RTL5's RudeTube zit te kijken, een nutteloos programma met nutteloze filmpjes van YouTube, bij voorkeur de leukste en de gekste.
Toen ik werd uitgenodigd om een YouTube-Party bij te wonen bij Levensgenieter Acid thuis, zei ik dan ook onmiddellijk ja! Ik weet niet precies ik welke gedachtengang ik verzeild was geraakt, ik stond er zelf ook behoorlijk van te kijken. De gedachten gingen een kant uit die nieuw voor mij was, en die elementen behelsde als: "Tijd niet gezien, die gozer", "Volgens mij woont hij op hetzelfde adres als waar eerst Striptekenares San woonde", en "Heb ik mooi de kans om zelf ook wat filmpjes in te sturen".


Per metro - hoe kon het ook anders? - gingen wij naar de YouTube-Party. Caja vergezelde mij, hoewel zij zelf geen filmpjes had ingestuurd, ook niet de leukste of de gekste. Er waren ook al genoeg leukste en gekste filmpjes, en sommige filmpjes waren zelfs een combinatie van leukste èn gekste. Het kon niet op.
Wat ook niet op kon was de voorrraad bier, maar aangezien ik de hoeveelheid ingekocht bier subiet als uitdaging zag, probeerde ik er toch een flink gat in te slaan. Dat lukte.
Levensgenieter Acid was blij ons te zien, wij waren blij om hem te zien. Ook waren we blij om zijn broer en zus te zien, en eigenlijk waren we best wel blij om iedereen te zien die aanwezig was. Ja, even dreigde het een behoorlijk fluffy avond te worden. Gelukkig was daar het eerste filmpje.


Zelden heb ik zo gelachen om een YouTube-filmpje. Iedereen bulderde het uit. De beamer stond te trillen in de kast tegenover de witte wand. Het was onmiddellijk het hoogtepunt van de avond. Zeker ook toen direct na afloop van het eerste filmpje levensgroot een melding op de muur verscheen dat YouTube helaas even offline ging voor onderhoud. De avond leek afgelopen voor hij begonnen was.
Toch niet... 1 minuut later functioneerde het medium weer. Er werden meer en meer hilarische filmpjes vertoond. En mij schoten meer en meer hilarische filmpjes te binnen. Te laat natuurlijk, ik had thuis op degelijk onderzoek moeten gaan. Daar had ik die middag echter geen tijd voor gehad omdat ik toen bezig was zelf een filmpje op te nemen. Een griezelfilm van mijn nieuwe huisdiertjes, de incredible killer wandelende takken!! Muziek en geluiden van de film 'Predator' er ondergezet, en hopla... insturen die hap.


Mijn filmpje maakte geloof ik niet zoveel indruk op de menigte. Zelf vond ik dat het technische aspect zeker wel wat beter had gekund op diverse punten. Op alle punten eigenlijk. Maar ja, daar was geen tijd voor geweest. Het gaf in elk geval een hoop kabaal, zonder dat de beelden direct mensen de stuipen op het lijf joegen. Van een geslaagde film kon niet worden gesproken, hooguit van een geslaagd experiment. Oordeel zelf...De avond vervolgde met meer en meer video-clips, wat volgens mij nooit de bedoeling kon zijn. Als ik MTV zou willen kijken, zou ik die zender zelf wel kunnen aanzetten, nadat ik die eerst zou hebben moeten opzoeken. Gelukkig werden de clips steeds exotischer: van MTV America reisden we via MTV-Oostenrijk naar het altijd blije MTV-India, waar ons enkele juweeltjes werden voorgezongen, al dan niet synschroon met de muziek.
De YouTube-Party is nog lang doorgegaan. Ik heb gehoord dat er een polonaise is gedanst op 'Hey Marloes Onder De Douche'. Wij hadden onze eigen YouTube-party in de laatste metro. We genoten in gedachten nog lang na van de filmpjes, de drankjes, de aanstekelijke lach van menigeen, en van de gastvrijheid van huize Acid.
Volgend jaar weer?
lutek Dinsdag 27 Oktober 2009 at 12:14 am | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.