Lady Fest

-Er is nog niemand.
-Zijn we te voeg?
-Is het wel vandaag?

De schrik slaat je steevast om het hart als je Exit, of de Exit, binnenloopt: er is geen hond. Exit weet niet dat reclame maken publiek trekt, dus maken ze geen reclame. Of misschien is er een andere reden dat ze geen reclame maken, misschien willen ze helemaal niet zo veel publiek binnen hebben. "Al dat publiek, jee, wat moet je ermee, hebben we daar de ruimte wel voor?"
Het is ook altijd tamelijk donker in Exit. Misschien hebben ze gewoonweg niet door dat er zo weinig publiek is. "Het is goed donker, jongens. Mooi, dan zal er wel flink wat publiek zijn."
Wat ook de reden of niet de reden is, Exit programmeert er ondanks alles lustig op los en dat doen ze hopelijk nog jaren. Er staat altijd wel iets op het podium dat de moeite waard is, en is het niet de moeite waard, dan is het je geld wel waard, want arm kun je niet worden van een bezoek aan de Exit.


Lushus

Er waren dit weekend een kleine 15 bands geboekt waarvan er slechts één niet kwam opdagen. Wie wèl kwam opdagen was Lydia Lunch, Einsteinbarbie, Lushus, Cesarians, Asrai, QueenBee, Rubella Ballet en nog een paar andere. De grootste gemene deler was dat er bij iedere band nogal wat ladies op het podium stonden, vanwaar de naam van het festival. Zoals de allereerste band op vrijdag al aankondigde: "Dat wordt een heel weekend lekkere wijven kijkûûûh!!" En dat werd het.
Het mooie van een klein festival is dat je niets hoeft te missen, alles speelt zich af op één podium. Dat is natuurlijk alleen maar mooi als de bands ook de moeite waard zijn, wat gelukkig ook nog eens het geval was.
Caja kende de ene helft van de bands, ik kende de andere helft van de bands, een mooie verdeling. De derde helft van de bands was voor ons allebei een verrassing. De derde helft bleek verrassend goed te zijn, vooral Lushus. Zo goed zelfs dat de helft van het publiek ter plekke en wel onmiddellijk een cd van de band aanschafte. Jazeker, zowel Caja als ik kochten een exemplaar.


Cesarians

Door het weekend heen doken diverse mensen uit het verleden plotseling in het heden op. Ik was geschokt te zien dat Carla chirurgisch van haar fototoestel gescheiden was. Ze zag er nu heel anders uit dan in mijn herinnering. Ik had haar nog nooit zonder fototoestel gezien.
Ook doken dit weekend enkele mensen uit het heden in het verleden op. Een meneer die er nogal vol van was 'punk te zijn voordat jullie allemaal punk waren' maakte deze en of gene duidelijk dat 'we allemaal 30 jaar te laat kwamen'. Waarmee we precies te laat kwamen werd ons niet duidelijk. Volgens ons waren we ruim op tijd.
Terug naar de muziek. We bestudeerden het programma nog eens aandachtig. Er stonden ook wel wat kutbandjes aangekondigd. Maar het voordeel van denken dat een kutbandje een kutbandje is, is dat een kutbandje soms blijkt géén kutbandje te zijn. We hadden werkelijk behoorlijk wind mee, in overdrachtelijke zin.


Einsteinbarbie

Natuurlijk was Lydia Lunch (op zaterdagavond nog wel) de uitsmijter van het festival. Er stonden wel 80 mensen in de zaal. Lydia keek ons minstens even aandachtig aan als wij haar.
"Kill!!! Kill Your Sons!!!" klonk het uit Lydia's volle borst. Het publiek zong uit volle borst mee.
Een dag later speelde Einsteinbarbie voor iets minder dan 80 mensen. Voor 78 mensen minder, om precies te zijn. Gelukkig wist de zangeres nog dat zij ons bij een vorig bezoek had bestempeld als 'meest sexy audience' van de avond. Een prestatie die dit keer niet moeilijk was te evenaren - ikzelf in mindere mate dan Caja natuurlijk. Het podium was te klein en de zaal te groot. Derhalve vond het grootste gedeelte van de zang en dans plaats op gelijke hoogte met ons. We dansten de sterren van de hemel. Althans, er is niemand die kan zeggen dat het niet zo was, dus was het zo.
Zangeres Stella droeg een zwarte jurk met witte bolletjes. Het optreden was dus bij voorbaat al geslaagd, maar bij nabaat was het nog geslaagder. We hopen alleszins dat er volgende keer minstens 4 maal zoveel mensen in de zaal staan, zoniet het dubbele.
lutek Dinsdag 24 November 2009 at 10:00 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.