Het Is Weer Zo Laat

Vroeger zag ik mijn (muziek)vrienden als er iets te doen was, als er niets te doen was, als er twee dingen tegelijk te doen waren, als ik niks te doen had, of als zij niks te doen hadden. Maar vroeger is voorbij. Al een tijdje trouwens. Toch verliezen we elkaar niet uit het oog. Daarvoor hebben wij een speciaal niet-uit-het-oog-verlies-mechanisme ontwikkeld dat luistert naar de naam 'Muziekmarathon'.
Een stuk of drie keer per jaar komen wij samen bij één van ons thuis, of eigenlijk... bij twee van ons thuis, want iedereen is sinds lang een stelletje geworden. Het mooie is dat dit mechanisme reeds in werking is gezet voordat het ook maar in ons hoofd opkwam dat de mogelijkheid zou kunnen bestaan elkaar óóit uit het oog te kunnen verliezen. Zodoende zien wij deze bijeenkomsten gelukkig niet als een poging elkaar niet kwijt te raken, iets wat een buitenstaander mogelijk in twijfel zou trekken.
Over een paar dagen is het weer zo laat. Bas en Paul zijn ditmaal de gastheren, en teringjantje... wat hebben ze een fijne lijst met opdrachten samengesteld. Leest u even mee?


.... 5 platen uit te kiezen die met een emotie te maken hebben. En daar moet een verhaal bij dus we rekenen erop dat je die psyche eens open gaat smijten. Dus bijvoorbeeld platen die je draait als je:
- boos bent
- blij bent
- verdrietig bent
- eenzaam bent
- overenthousiast opgetogen bent (aka klaar om door het lint te gaan)

En dat zouden we kunnen aanvullen met:
- Het meest misplaatste nummer wat je ooit in een supermarkt/lift/warenhuis hebt gehoord als muzak
- Het allerallerallerallerallerallerallerallerallerallerallerallerallerbeste Led Zeppelin nummer ooit of all time (of uitvoering daarvan)
- De hit van 2009 (het jaar is net klaar dus moet kunnen)
- Zomerhit (en dat moet dus wel een hit in de zomer zijn geweest)
- Plaat waarvan de tekst één ononderbroken stroom zinnen is, al dan niet poëthisch vormgegeven (dus geen couplet-couplet-refrein-bridge-refrein-couplet-refrein opbouw)

Ga er maar aanstaan. Ik ben er nog lang niet uit. Wat oh wat moet ik meenemen?
Suggesties zijn meer dan welkom. Alvast bedankt.
lutek Maandag 11 Januari 2010 at 9:01 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.