Katzenjammer-jammer

In WATT is altijd wat te doen. Toch ben ik nog maar weinig in WATT geweest. Drie keer, geloof ik. Dat is niet vaak, de zaal bestaat al een jaar of twee. Hoog tijd om weer eens een bezoek te brengen. Caja had het voorstel om Katzenjammer te gaan zien. Een goed idee. Ik heb ze een half jaar geleden al eens niet gezien, toen in Rotown.*

(* Goed, goed, ik weet het: als ik ze niet gezien heb, heb ik ze niet in Rotown gezien, en net zo goed niet in Dizzy, en niet in Ahoy, en niet in Paradiso, en ook niet in de huiskamer hier. Ik bedoel te zeggen dat de band in Rotown speelde, en dat ik ze daar toen niet gezien heb, want ik was op dat moment niet in Rotown.)

Katzenjammer komt uit Noorwegen en nog niet veel mensen kennen ze. Des te leuker dat ze nu opnieuw in Nederland waren. Behalve Caja zou ook De Fluisterende Dame meegaan. De Fluisterende Dame is ook een zeer voorzichtige dame, maar ze fluistert meer dan dat ze voorzichtig is, zodoende heet ze niet De Voorzichtige Dame. Voorzichtig informeerde ze op fluistertoon of we van te voren toegangskaartjes moesten kopen. Dat was natuurlijk niet nodig, ben je mal? Op een maandagavond zeker? Nee hoor, dat verkoopt nooit uit. Hoeveel mensen gaan er in de kleine zaal, een stuk of 300? Kwart over 8 à half 9 is ruim op tijd.


Wij hadden echter buiten de waard gerekend. En als we alleen buiten de waard hadden gerekend, dan was het nog tot daar aan toe. De waard kocht één kaartje voor zichzelf, en nog eentje voor de waardin, maar dan had je het wel gehad. We hadden echter ook buiten Juffrouw Neuzel van de opleiding CKV gerekend. Laat Juffrouw Neuzel nu uitgerekend deze avond haar 50 niet-welwillende kinderen naar een concert van Katzenjammer meesleuren. En ze kwamen nog allemaal opdagen ook! Hoe krijgt ze het voor elkaar!
50 kinderen die niet van deze muziek houden, vanavond eigenlijk iets anders hadden willen doen, een verslagje moeten schrijven waar ze al tijdens het derde nummer aan beginnen, bij het vijfde nummer mee klaar zijn, en bij het zesde nummer bij toerbeurt Juffrouw Neuzel aan de praat gaan houden zodat de anderen er alvast tussenuit kunnen glippen. En wij stonden in de kou voor de deur, zonder kaartjes.

Caja vloekte binnensmonds, ik vloekte buitensmonds, en De Fluisterende Dame zei ook iets maar dat kon ik niet verstaan. We hingen nog wat doelloos rond voor de deur. Keken doelloos in Pathé of er nog een leuke film draaide, maakten nog een pitsstop in een kroegje, maar toen was het welletjes. Vanavond geen Katzenjammer. Jammer.
lutek Dinsdag 09 Maart 2010 at 11:40 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.