De Laatste 70's Party

Vijftien jaar geleden waren 60's parties erg populair. Een jaar of tien geleden begonnen 70's parties in de mode te raken. Voor het gemak werden twee decennia soms samen in één party gegooid: de 70's/80's parties. Wellicht waren de organisatoren van mening dat die twee decennia niet afzonderlijk op eigen benen konden staan. Wellicht wilden ze meer publiek trekken. Wellicht waren ze te lui om op te zoeken wanneer bepaalde platen nu precies in de hitparade hadden gestaan. Wellicht hadden ze haast om snel aan te belanden bij de 90's, hoewel ik geloof dat 90's parties nog niet echt van de grond zijn gekomen.
Ik weet niet of het de bedoeling is dat er volgend jaar reeds begonnen gaat worden met de 00's parties. Het lijkt me wat vroeg. Misschien dat opnieuw naar de 60's kan worden teruggegrepen. Of beter nog, naar de 60's parties. Dan kun je een "60's party"-party organiseren. Of neem meerdere parties samen en organiseer een "60's party / 70's/80's party"-party"

voor sommige mensen duurde de 70's iets te lang

De 70's parties hebben nu al langer geduurd dan het decennium zelf. Er zijn steeds minder platen die nog niet gedraaid zijn. Maar in Dizzy dacht men daar anders over. Daar hebben ze nog een paar schijfjes die al 30 jaar het daglicht niet hadden gezien. Erop af. Caja en ik gingen dansen. Dansen, ik? Nu ja, ik had al een wild overhemd uit de kast getrokken, wat ik zelden doe. Dus te veronderstellen dat ik ook nog zou gaan dansen was nog helemaal niet zo gek. En inderdaad, na de eerste mojito ging alles vanzelf. Caja had maar één mojito nodig om de hele avond te blijven bewegen. Ik nam zelf voor de zekerheid nog een tweede, je weet ten slotte maar nooit.


Ik ben nogal expressief in mijn bewegingen. Conny Janssen of Ed Wubbe zullen er vast één of meerdere wenkbrauwen bij optrekken en niet alleen ter goedkeuring. Ik speel graag luchtgitaar èn luchtdrumstel èn luchtzanger tegelijk. Ook kan me de ruimte niet driedimensionaal genoeg zijn. Ondertussen werd Caja omzwermd door twee Fransen die meer wilden dan alleen dansen. Een bronstige 'Whole lotta love' later en ze waren even uit het veld geslagen, daar konden ze niet tegenop. Doch dat was slechts voor even. Ze bedachten een plan om afwisselend mij af te leiden en Caja te verleiden. Gelukkig ging toen zo'n beetje het licht weer aan en konden wij een veilig heenkomen zoeken.

Het was een party die er mocht zijn. Wat mij betreft gaan we vanaf nu direct over naar de 80's. Kan ik mijn veiligheidspelden weer uit de kast pakken. Jazeker, ik was toen al één van de eersten die achterliep.
lutek Zondag 18 April 2010 at 1:58 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.