Stuurbaard Bakkebaard

Met een naam als 'Stuurbaard Bakkebaard' kun je als band niet meer kapot. Niet alleen als band, als er een drogist of een bakker zou zijn die zo heet zou ik er zeker klant zijn. Maar het geval wil dat niets of niemand anders dan deze band zo heet. Ik ging hun liedjes kijken en beluisteren in de altijd sfeerverlichte kleine zaal van WATT.
Johnny Dowd deed mee op het openingsnummer, hij vroeg of Rotterdam zijn getuige wilde zijn. Dat wilde Rotterdam wel. In het Amerikaans klonk het als: "Cèn I gèt a witnèss, Rhodderdèm?" Daarna verdween hij weer en liet zich na de pauze pas weer horen.


Als je de band eenmaal hebt gezien, weet je dat je de volgende keer weer wilt. Ik heb ze nu 3 maal gezien, en weet dat ik de volgende 3 keer ook weer wil. Er waren ditmaal grote overeenkomsten met het concert van Blaudzun, die ik vorige maand in Rotown had gezien. Namelijk dat beide concerten begonnen met het laatste nummer. Hoe dat nummer precies heet, weet ik na 3 concerten nog steeds niet, maar dat is slechts méér reden om er volgende keer weer heen te gaan. In ieder geval is het voordeel van 'het laatste nummer' dat het lijkt alsof de rest van het concert extra is. Een toegift van een uur. Waar vind je dat nog?


Ik liep er wat verloren bij, in je eentje uitgaan ben ik verleerd en is ook helemaal niet leuk. Gelukkig kon ik op de binnenplaats, die dus eigenlijk buiten is, fungeren als pauze-act. Ik praatte in mijn eentje net zoveel onzin aan elkaar als een groepje van 3 heren samen. (En die 3 waren er elk al heel erg goed in!) Eén der 3 heren leek het leuk om straks na de pauze Johnny Dowd te vragen of hij 'I wanna be your dog' zou willen spelen. Het moment deed een beetje denken aan de bioscooprij-scene in Woody Allens 'Annie Hall', want precies op dat moment liep meneer Dowd langs en vroeg ik hem langs mijn neus weg of hij dat straks wilde doen. "Sure, sure, we'll do the dog", zei hij en liep verder. "Ja hoor", zei ik tegen mijn buurman, "dat doet hij", en ging verder aan een verhaal dat ik aan het vertellen was.
Ik ben niet tot het eind gebleven. Om 11 uur had ik het wel gezien. Ik kocht nog een shirt voor een tientje - waar vind je dat nog? - en loste langzaam op in de avond.
lutek Donderdag 20 Mei 2010 at 11:27 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.