Waterpop 2010

Vanaf dat ik uit bed stap zit Blaudzun in mijn hoofd. Dat is geen enge aandoening, dat is een Nederlandse band die mooie muziek maakt. Het belooft een mooie dag te worden. Op het station stopt een trein, een stoptrein. De machiniste rookt even een sigaretje. Drie jochies mogen de machinekamer bezichtigen. Het belooft een speelse dag te worden. Wachtend op de bus naar het festivalterrein zit een jongedame die voldoet aan het signalement van Blaudzun's "Quiet German Girls". Ze is alleen niet stil en niet Duits. Het belooft een zonnige dag te worden.

Ik ga waarschijnlijk het eerste nummer missen. 5 minuten te laat van huis. 5 minuten metro wordt 15 minuten trein wordt 30 minuten bus. Behalve Blaudzun treedt er weinig muzikaals op. Gelukkig ben ik toch nog net op tijd. Precies tegelijk lopen Blaudzun en ik richting podium; de band van achter de coulissen, ik van voor. Hoera.

(bluegrass)

Na het optreden maak ik een praatje met Mr. Tiny Music (Maurice uit Eva's tuintje). Hij gaat vervolgens genieten van wat bluesgrass op het andere podium. Ik ga genieten van wat green grass en slaap grotendeels door het optreden van Pure Reason Revolution heen. Later in de middag maak ik het goed wanneer de zangeres een sigaret bij me bietst. Leuke zangeres trouwens, merkwaardig dat de bespreker op de Waterpop-website haar niet heeft genoemd. Hij was juist zo op de goede, politiek incorrecte weg door van iedere band het lekkere-wijven-gehalte te bespreken.

(green grass)

Jaarlijks hoogtepunt van Waterpop is het straattheater. Geen gedoe met kinderen en wijze lessen, geen geneuzel met kleurtjes en bloemetjes. Je trekt gewoon een mooi pak aan een loopt over het terrein. Zo werkt dat.

Ik bestudeer het programma dat nog komen moet. Gras, zon, broodje knakworst, bier - allemaal redenen om te blijven zitten. Irieginal Abraham - de beste reden om te vertrekken. De zanger heeft kennelijk vorige week zijn deelcertificaat 'marketing' behaald: elke 2 minuten spreekt hij de menigte toe. Waterpop laat je horen! Hey Waterpop hebben we er zin in? Dames en heren Waterpop doe maar mee! Goed zo Waterpop, jullie zijn fantastisch! Ik voel de knakworst weer naar boven komen. Hallo Waterpop! Hij deelt Waterpop mee dat de drum+bass de backbone van de band is en introduceert vervolgens de gitarist en de toetsenist. Waterpop we gaan het old-skool doen! Hij gaat terug naar school, ik ga terug naar huis. De generale repetitie voor Lowlands zit erop.

lutek Zondag 15 Augustus 2010 at 3:42 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.