Lowlands 6 - Ouwe Lul

19 jaar geleden was ik bij de moeder van Lowlands, een tweedaags festival in De Doelen te Rotterdam genaamd 'Ein Abend in Wien'. Na Kralingen 1970 het beste festival wat Nederland ooit heeft gehad. (Okay dan, Pandora's Music Box mocht er ook zeker zijn.) Als ik nu 19 jaar jonger was dan ik ben, had ik misschien hetzelfde gezegd van Lowlands editie 2010. Maar dat ben ik niet.

Ik loop een willekeurige tent in en sta even te kijken bij een stukje muziek. Ik weet niet welke band het is en kan het programmaboekje zo snel niet vinden. 10 minuten is lang genoeg. De band speelt 1 nummer en dat spelen ze 15 keer achter elkaar. Dan is het concert afgelopen. Moderne één-dimensionale kutzooi zonder spanning, idee of fantasie. Als ik de tent uitloop lopen er 2 gasten van nog geen 20 gelijk met mij de tent uit. Ze omschrijven de band als 'ouwelullenmuziek'. Kolere, denk ik, als zij dit ouwelullenmuziek vinden, terwijl ik het moderne één-dimensionale kutzooi zonder spanning, idee of fantasie vind, wat maakt dat mij dan? Een bejaarde ouwe lul!?

De Alpha staat vol, de Ting Tings beginnen hun optreden en er kan zowat niemand meer bij. Het gras biedt een uitstekend alternatief. Ik voel me zo slap als een vaatdoek. Als twee vaatdoeken. Wacht eens even... de aloude vraag dringt zich op... Eén vaatdoek is slap, maar zijn twee vaatdoeken nu slapper dan één of juist niet? Hierover mijmerend val ik in slaap. Waarover ik droom weet ik niet, maar volgens mij droom ik mooi.

Ik heb geen moeite om een half uur door de muziek heen te slapen, maar van een scherpe knerpstem vlak naast me word ik abrupt wakker. "Als je je hand boven iemand heen en weer beweegt, dan merken ze dat, daar reageren ze op. Echt waar hoor. Op de een of andere manier voelen ze dat, zeg maar." Ik open mijn ogen. "Zie je wel!", knerpt de knerpstem, "hij wordt wakker, ik zei het toch."

De knerpstem is heel tevreden met zichzelf. En ook met haar stem, denk ik. Die is althans nog een tijdje boven de muziek uit te horen als ik inmiddels 20 meter verderop sta. Het laatste nummer van de Ting Tings is alleszins de moeite waard, al weet ik niet wat de titel is.

lutek Maandag 23 Augustus 2010 at 10:06 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.