Lowlands 7 - Koffie

Ik heb meer koffie gezet dan ik er trek in heb. "Er is nog één bakkie koffie over, voor de liefhebber." De ogen van buurman die bij buurvrouw had geslapen tollen linksom terwijl zijn hoofd zelf rechtsom tolt. Hoewel hij hierbij geen woord uitbrengt, valt buurvrouw van haar stoel van het lachen en zegt dat dat 'ja' betekent. Ondertiteling was eigenlijk overbodig, maar inderdaad, buurman is zeker toe aan een stevige bak.

Buurvrouw was al goed wakker, buurman niet. Toch een beetje merkwaardig want ze doken gisterenavond gelijkertijd de tent in met, mijns inziens, gelijkluidende intenties. Zou zij af en toe in slaap zijn gevallen terwijl hij... ik wil er verder niet aan denken. Ik gooi de inhoud van een blikje knakworsten op het vuur en ga nog even in de tent liggen tot ze gaar zijn.

Na het ontbijt vertrek ik naar het festivalterrein. Op de tweede dag begint het programma 2 uur eerder dan op de eerste dag. Naast de India-tent waar Tim Knol speelt, dood ik de tijd met het lezen van de festivalkrant, de 'Daily Paradise'. De stripjes zijn zeer vermakelijk. Het is 12 uur en ik heb nu al de maximale dagelijkse dosis pijnstillers overschreden. Ik zet mezelf op rantsoen. Dat hou ik een half uur vol voordat ik er nog een paar naar binnen gooi. Schuifelend als een schildpad lijkt het terrein nog groter dan het al is en alle tenten zijn heel ver weg. Zodoende zie ik van de aangekruiste concerten steeds alleen maar de laatste 2 nummers. Jessica Hoop en Laura Marling moet ik misschien een andere keer nog eens zien. Het concert van Anouk maak ik in z'n geheel mee, liggend op mijn buik, hopend dat er niemand per ongeluk tegen me aanloopt.

Waar kent buurvrouw buurman eigenlijk van? Buurvrouw was samen met een vriendin, had ik gisteren gezien. Waar is die dan gebleven? Lowlands flitst in fragmenten door mijn hoofd. Jónsi was geweldig, wat een magistrale stem! Wat een spanning! Mark Lanegan zong een nummer van Pink Floyd (wat ik wilde filmen maar wat helaas is mislukt). Urenlang met Laura/Caja gepraat. Ga je niet samen, kom je mekaar tegen! Heeft het nog zin? Niemand die het weet. Ik besluit de alcohol een beetje weg te spoelen met een lekkerbekje.

lutek Maandag 23 Augustus 2010 at 10:54 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.