Lowlands 9 - Blaudzun

Veel van de optredende bands heb ik niet gezien, en wat ik heb gezien heeft me niet echt doen wankelen. Jónsi is de uitzondering. I Am Kloot was ook de moeite waard. "Kill me before you die", zong de zanger, "because I love you", wat ik een goed argument vind. De tip om Broken Bells te zien was een goeie tip, maar ik geloof dat die band meer tot zijn recht komt in een kleine zaal. Iets wat bij nader inzien voor veel bands geldt.

Nee, veel heb ik niet gezien maar ik moest en zou Blaudzun zien, weer. Waarom hij altijd maar weer het laatste nummer als tweede op de setlist zet is me een raadsel. Misschien dat er net een vliegje in mijn oog zat toen hij het speelde. In beide ogen dan. Of misschien is het de alcohol en de pijnstillers van de voorbije 2 dagen. Of misschien is het een of ander ondefinieerbaar gemis. Of anders de wind. Ja, de wind, het begint net wat te waaien. Het zal de wind zijn.

Het is niet erg druk in de India. Dat geeft niet. Het maakt het iets intiemer. Het is half 12, wat wil je? Maar gottogot, wat stinken die houten planken na 2 dagen van al dat gemorste bier. Ik zit meer buiten de tent dan dat ik binnen sta. Jeugdgenoot Johan spreekt me aan. Net nu, net nu ik bijna vertrek. Jij hier? Nee, jij hier? Samen luisteren we naar het laatste nummer van Blaudzun, zwijgend.

De zanger bestempelt zelf zijn optredens en het publiek meestal als 'fijn' (naderhand op facebook of hyves). En dat was het ook, het was fijn.

Bedankt Blaudzun. Bedankt iedereen die aan me gedacht heeft, of ik die nu wel of niet heb gezien. Bedankt iedereen die met me heeft gesproken, of die me nu kende of niet. Bedankt firma Bayer. Misschien tot volgend jaar.

lutek Dinsdag 24 Augustus 2010 at 01:21 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.