Cold Winter, Hot Spring

"...that cold, cold winter long...", zingt An Pierlé op haar zachts op haar CD. Maar reeds door het volgende nummer klinkt weer hoop, al gaat het over iets wat op afscheid lijkt. Geen zorgen maken dus. Ondanks de druppelende piano. De gitaar tikt tegen de ramen. 'The house of mystery' is eenzijdig bevolkt. En in 'the house of honesty' hangen hooguit nog wat echo's.

Cohen steekt zijn neus om de hoek en informeert waarom zijn teksten weeral eens door mij te grabbel worden gegooid. Sorry, Ome Co, ik zal het niet meer doen. Ik zat naar An Pierlé te luisteren, op CD met wel en wee, en moest opeens aan iets van jou denken. Het was net het laatste nummer van de CD, nu zet ik iets heel anders op, even bladeren in 'the tower of song'.

Cohen wandelt de kamer uit, neuriënd... "and you won't make me jealous if I hear that they've sweetened your night, we weren't lovers like that and besides it would still be alright." Alleen een grootheid als Ome Co kan tegelijk neuriën en een tekst laten weerklinken.

Wat nu, wat na Pierlé? Kom op en voor de draad ermee. Wordt het een muzikale winteravond? Ik dacht het niet. Vandaag hoorde ik het eerste kerstliedje van het seizoen al. Veel te vroeg. Nee, alsjeblieft geen kerstgezemel. Wintergezemel is beter, maar ik geef er de voorkeur aan me nog helemaal niet met de kou in te laten. Ik dacht meer aan iets dat als lente klinkt. An Pierlé zie ik volgende week levend, vandaag mag ze weer terug in haar doosje. 'The Rite of Spring' is meer iets voor nu. Stravinsky, met zijn krankzinnige bril en zijn krankzinnige ogen. Spring is in the air, nog an toe!

(prachtfoto van Igor in Cohen-vermomming)

lutek Donderdag 02 December 2010 at 12:11 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.