Tocado Exit

Tocado Records bestaat niet meer. Een klein Rotterdams platenlabel is ter ziele. Met hoempapa en menig decibel werd dit weekend een einde aan het leven gemaakt. Vier bands van het label traden op in Exit. Zij bruisten van het leven en dachten overduidelijk nog helemaal niet aan stoppen.

Ik weet niet precies wat de namen van de bands waren. Ik had verschillende aankondigingen gezien waarop verschillende namen stonden, niet één keer alle namen. En omdat bands in Exit vaker niet dan wel worden aangekondigd op de avond zelf, tastte ik dienaangaande nogal in het duister.

In het duister tasten is in Exit ook meer regel dan uitzondering. Alles viel dus mooi in elkaar. Ondanks veel te laat vertrek van huis was ik ruim op tijd in de gelegenheid. Ik had wel 5 minuten over. Die tijd besteedde ik bij een muziekstand aan de aankoop van een vinylsingle van Lush, dat ik later op de avond vergeten zou mee naar huis te nemen. Evengoed had ik dus 5 minuten later kunnen arriveren.

Het instrumentarium van één der muzikanten

Eén van de bands nam me alle wind uit de zeilen. Als ik precies zou beschrijven hoe ze klonken en wat ze zoal deden op en voor het podium, zou iedereen denken dat ik 'weer eens aan het overdrijven' was. Op een merkwaardige manier deden ze me denken aan de geur van een kraakpand van een linkse neef, nabij de Sarphatistraat te Amsterdam, waar ik eens gelogeerd had, een goeie 20 jaar geleden. Dat dit 'denken aan' op een merkwaardige manier was, spreekt voor zich, zo lijkt me. Wie denkt er nu op een normále manier aan de geur van een kraakpand van een linkse neef, nabij de Sarphatistraat te Amsterdam, waar ik eens gelogeerd had, een goeie 20 jaar geleden?

De band speelde een nummer met de titel "Effe Bier Halen", wat in gezongen vorm, hoe luid ook, nog niet eens zo gemakkelijk was te verstaan. Ter illustratie, en misschien om te laten zien dat hij het wel had verstaan, ging één der muzikanten tijdens dit nummer even een biertje halen. Bij afkondiging werd verteld dat de CD waarop dit nummer staat te verkrijgen was bij de muziekstand, waarop ik mij derwaarts spoedde en tot aankoop overging, om ook deze later op de avond vergeten achter te laten. ['vergeten' is hier een bijwoord]

Harry Merry maakte indruk

De andere optredens waren ook mooi, maar omdat ik zag dat het hoog tijd was om mijn aankopen te vergeten, nam ik de benen en ging heen.

lutek Zondag 16 Januari 2011 at 11:37 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.