TinyTinyMusic

Kleine concerten op intieme locaties, een uitvinding. Lang leve TinyMusic, dat het maar heel groot mag groeien.

Nu is TinyMusic al vrij klein, maar de dit weekend gehouden TinyTinyMusic was nog veel kleiner. Eigenlijk bestaat die naam helemaal niet, het was zo klein dat het zelfs geen naam mocht hebben. Het TM-programma is deze maanden zó druk dat er meer concerten zijn dan locaties. TM-ganger Florian vond een oplossing door zijn eigen huiskamer ter beschikking te stellen. Ongeveer 25 mensen mochten aanschouwen hoe Case Mayfield & Gerhardt Heusinkveld het samen opnamen tegen de wereld. Ik zal vast verklappen dat het een gelijkspel werd (doch in de verlenging wisten ze de rest van de wereld nog behoorlijk in het nauw te drijven).

Florian woont op de oudste straat van de Kop van Zuid, vernoemd naar een haven van 150 jaar geleden. Toch kon geen van de 20 op straat aangesprokenen mij vertellen waar die straat was. Merkwaardig. Dat je tegenwoordig niet meer weet wie je buurman is, was al bekend, maar dat je niet eens weet waar een straat twee straten verder ligt, is zorgelijk. Gelukkig zag ik enkele TM-gangers lopen en sloot me bij hen aan. Het bereiken van de plek van bestemming was nu nog slechts een kwestie van tijd. En van lift, en van tegenwind, en van dat je eigenlijk weer terug om de flat heenloopt maar ook weer niet zo ver dat je denkt dat je hebt omgelopen. Nou, dáár was het dus.

Diverse mensen waren nog steeds gestopt met roken dit jaar, maar ik was verheugd te merken dat ze vanavond allemaal weer waren begonnen. Zo had ik flink wat aanspraak.

Gerhardt had ik al eens gezien, bij Eva in de tuin. Er is heel veel moois te zien bij Eva in de tuin, vooral als zij er zelf is, maar Gerhardt was ook daar zeer verdienstelijk bezig. Ditmaal andermaal helemaal. Guitar-Case Mayfield evenzo. Om en om speelden en zongen ze fijne luisterliedjes, en soms deden ze een duet. Ik kwam om te luisteren, wat ook goed lukte, en niet om ook maar één iota van de muziek of teksten te gaan analyseren. Toch flitste me opeens door het hoofd wat er aan de hand was: Gerhardt maakt het grote klein en Case maakt het kleine groot. Zo! Die konden ze in mijn zak steken, en vice versa.

Als Gerhardt een leuk meisje ziet wacht hij meteen 1000 jaar op zijn onmogelijke liefde. En zo hoort dat ook in de poëzie. Hij gooit er nog tegenaan dat hij door woestijnen zwemt en door oceanen loopt, niets is hem te veel. Heerlijk, je verdrinkt erin, en behoudt toch je dorst. Ik schonk nog een rode wijn in.

Case daarentegen zingt over dingen die bijna niet de moeite van het noemen waard lijken. Tot je opeens ziet dat iets van niets allesomvattend is, voor hem en voor jezelf. Gelukkig had ik erg snel al weer opnieuw dorst dus kon ik hier niet te lang over nadenken. Het zou wat zijn. Juist hiervoor had ik nog beweerd dat muziekjournalisten een soort reserve doelverdedigers van de muziek waren: eigenlijk wilden ze in de spits, maar ze raken geen bal; daarom op doel, en nog reserve ook. Florian straalde, mevrouw Florian straalde ook. Eigenlijk straalde iedereen. Ik vroeg of de centrale verwarming misschien iets lager mocht. Dat hielp niets, iedereen bleef stralen. Het zal de muziek geweest zijn.

lutek Dinsdag 08 Februari 2011 at 12:51 am | | default
Gebruikte Tags: ,

vier reacties

G.G.M. Utermark
Hallo Lutek,


Ik zou bijna weer gaan roken maar binnen klinkt de muziek.


Gr. Guido


P.S. Ik heb een en ander in handen van TNTpost gegeven en moet er nu mmaar het beste van hopen.
G.G.M. Utermark, (E-mail ) (URL) - 08-02-’11 01:11
Florian
Weer een erg leuk stuk Lutek!
Blijkt dus dat ik m'n buurtbewoners maar op Geschiedenis les moeten gaan.
Heb jij nog meer foto's en zou ik misschien een kopie van je mogen hebben?
Florian, (E-mail ) - 08-02-’11 08:54
Stéphan Lam
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hi Lutek,

Het lijkt in je stukje dat het over een tinyMusic-evenement gaat. Wij hebben niets met dit huiskamerconcert te maken. Ook hebben we geen probleem met locaties (we zijn wel altijd op zoek naar unieke locaties, geen huiskamers). Alle evenementen die wij organiseren staan overigens op onze website en worden altijd gehouden op unieke locaties.

Wij kunnen natuurlijk niet bepalen wat je schrijft, maar misschien kun je eens kritisch door je eigen tekst heengaan en wat aanpassingen maken? Op die manier ontstaat er geen verwarring.

groeten, Stéphan Lam van http://www.tinyMusic.nl
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stéphan Lam, (E-mail ) (URL) - 10-02-’11 23:36
G.G.M. Utermark
"Wij kunnen natuurlijk niet bepalen wat je schrijft" zou ik graag willen quoten
en in mijn eigen unieke woon danwel werkkamer zachtjes prevelen tegen
onzichtbare voorbijgangsters.
Iedereen mag toch dromen hebben?
Nou dan.

m.v.g. Guido
G.G.M. Utermark, (E-mail ) (URL) - 10-02-’11 23:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.