Met Stip

Heb je één optreden van Einsteinbarbie gezien heb je de volgende niet gezien. Reden om telkens weer te gaan kijken. Behalve nog andere dingen is een concert van Einsteinbarbie nogal feestelijk, vrolijkmakend, het zal iets zijn wat ontstaat door de combinatie van Einstein en Barbie, en de grote hoeveelheid stippen die op de kleding gedragen wordt. De kans dat een bezoek uitloopt op een goede avond is niet gering. Bovendien was ik op weg naar het optreden nadat ik zojuist had gezien hoe Dan Henderson met één rechterhand Rafael Cavalcante tegen de vlakte sloeg dus het leek me al erg sterk dat ik geen goede avond tegemoet ging.

Maar ik bleek te vroeg, Le Vagabond toonde wel enkele tekens van leven doch niet erg veel. De avond was er nog iets te jong voor. Ik ging zitten naast een meneer voor wie de avond helemaal zo jong niet meer was, integendeel. Het zou niet lang meer duren of hij zou het bijltje ofwel zichzelf er bij neergooien. Onopvallend schoof ik een stukje van hem vandaan.
De moeder van de zangeres bevolkte de ruimte. Ze leek op haar foto. Of andersom, dat kon ik zo snel niet zien. Eens had ik gedacht dat zij de zus van de zangeres was. Sinds ik die gedachte in haar bijzijn heb uitgesproken wil ze met me trouwen.
Mijn buurman zette zijn mond aan een bierglas en goot dat achterover. Ik keek nog eens goed. Jazeker, hij zette het glas niet aan zijn mond maar andersom. Nu zag ik pas wie hij was. Het was die man wiens naam ik niet ken. Armen en benen zwaaiden in het rond, niet alles doet het meer bij hem en je wilt niet met hem ruilen, maar hij redt zich wel. Nee, voor hem was de avond ook nog jong. Mooi. Laat de avond nu dan maar beginnen.

Wat een rotgeluid bij het concert. Een langzame geluidsman met een heel snel shirt frutselde aan wat knoppen. Het geluid werd nog wat slechter. Hij frutselde aan wat meer knoppen. Toen vond hij het wel genoeg. De band moest het ermee doen.
Het gaf niet. Geluid of geen geluid, de band was in topvorm. De stipjes vlogen in het rond. Het leek of er een kolonie kapoentjes werd losgelaten. Ik hapte als een kikker naar de kapoenenstipjes, ze smaakten uitstekend.

De rechterhand van Henderson had een knock out gescoord, Einsteinbarbie speelde Le Vagabond knock out. Iedereen zag sterren. En stippen.

lutek Zaterdag 12 Maart 2011 at 9:46 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.