Guido Belcanto

Guido Belcanto is 57 jaar oud. Dat nauwelijks iemand hem kent weerhoudt hem er niet van stug door te leven. Zo iemand is het wel. Geef hem eens ongelijk. In zijn plaats zou ik waarschijnlijk hetzelfde doen.
Af en toe komt Guido uit de kast. En af en toe ook komt Guido naar Nederland voor een optreden. Hij is al vergeleken met Johnny Cash en met Frans Bauer, en op verzoek wil ik hem ook best wel vergelijken met Motörhead of met Deep Purple, daargelaten dat het volkomen zinloos is om hem daarmee te vergelijken. Vergelijkingen zijn dan pas zinvol als er behalve verschillen ook overeenkomsten zijn, en ik zie geen overeenkomsten tussen Guido Belcanto en Motörhead of Deep Purple. Ga dat dan ook svp niet vragen. Ik heb wel iets beters te doen.

Vrijdag had ik niets beters te doen dan naar De Unie gaan om Guido Belcanto te zien. Het concert was door Rotown georganiseerd, maar ik vermoed dat de boekende partijen van mening waren dat het optreden beter niet daar plaats kon vinden. De Unie is wat intiemer, minder rumoerig en op onverklaarbare manier goedgekeurd door de brandweer. Ik was ruim op tijd en zodoende een der eerste aanwezigen. TM-organisator Maurice was er ook, tussen het bijwonen van festivals over de gehele wereld door had hij er voor gekozen juist deze dag in Rotterdam te zijn. Geef hem eens ongelijk. In zijn plaats zou ik waarschijnlijk hetzelfde doen.
Ik ging even naar het toilet. Bij terugkomst was de zaal 3 keer zo gevuld als daarvoor. Ik besloot nog een keer naar het toilet te gaan, en jawel hoor, nu was de zaal nogmaals 3 keer voller. Als ik nog een keer was gegaan, had het concert waarschijnlijk alsnog in Rotown moeten plaatsvinden. Goed dat ik niet meer hoefde.

De gemiddelde leeftijd in de zaal lag ver boven de overgang. Dat viel me nogal tegen. Guido maakt geen ouwelullenmuziek. Dat bewees hij onmiddellijk door 'Op de Pechstrook van het Leven' te vertolken. Het lijkt een trend te worden: optredens beginnen met de uitsmijter van de avond. Ik ben er geen voorstander van, maar je doet er weinig tegen. Of je zou na het eerste nummer direct de zaal moeten verlaten.
Het haar van Guido weegt denkelijk evenveel als alle andere onderdelen van hem bij elkaar opgeteld. Het is minstens even groot als dat van alle leden van Motörhead en Deep Purple samen, zij het dat de kleur wat afwijkt. Verder zou ik de heren niet met elkaar willen vergelijken. Vraag daar dan svp ook niet naar. Ik heb wel iets beters te doen.

lutek Zondag 27 Maart 2011 at 5:44 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.