Wah wah wah

Bij het instappen in een drukke metro merk je wel eens dat mensen die sinds een vorig station in de metro staan, vinden dat ze meer recht op een metroplek hebben dan jij die er een volgend station wil instappen. Ze wijken met tegenzin. Ze kijken je aan, of juist weg. Ze brommen wat. Het zou me niet verbazen als dat juist de mensen zijn die, wanneer je bij hen op bezoek zou gaan, je te kennen geven vooral te doen alsof je thuis bent.
Je zou het eens moeten proberen. Binnenkomen, jas op de bank gooien, iets uit de ijskast pakken, computer aanzetten. Garantie voor een overgetelijke avond.

Verderop in de metro bleek nog alle ruimte. Mensen stonden voor niets op een kluitje bij de deur. Ik zat neer en viel in een gesprek naast me van een dame die iets vertelde aan twee toehoorders. Dat ging als volgt:
-Hij zegt anders nooit iets, vertelt nooit iets over zichzelf, en opeens ging hij van: wah wah wah bla bla bla, hele verhalen. Echt, wah wah wah. Hij bleef maar van wah wah wah.
-[de toehoorders knikten]
-Maar die foto's waren echt mooi. Eèècht mooi. Hij had me zo van een beetje gothic opgemaakt. Ik liet ze zien aan een paar vriendinnen en nou die reageren anders ook niet zo, maar die waren echt van: wah wah wah, soooo wah wah wah, je weet wel, allemaal, wahhhh wah wah.
-[de toehoorders bevestigden het aangehoorde met een tweetonig bromgeluid]
-Nou ben ik zelf ook wel van wah wah wah, maar die waren echt... waaaaahhh wah wah wah.

Ik keek voorzichtig opzij om te zien of ze misschien in de gitaarwinkel een wah-wah-pedaal had aangeschaft, niet tot thuis kon wachten en dat nu in de metro alvast aan het uittesten was. Dat bleek niet het geval. Ze had overigens ook geen gitaar bij zich. Ze had slechts haar handen die tijdens iedere 'wah wah wah' wild in het rond zwaaiden ten teken dat ze mensen citeerde c.q. parafraseerde met veel noten op hun zang.
Ik was benieuwd naar de foto's. Ik was ook benieuwd naar haar gitaarspel. Ik was benieuwd naar wah wah wah.

lutek Zaterdag 09 April 2011 at 10:08 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.