Peter

Peter vroeg in de platenzaak zonder moeite om een plaat van The Rubettes voor zijn zus. Iedereen haalde neus, wenkbrauwen en schouders op maar Peter zou het worst zijn. 'Iedereen' is een groot woord want Peter had niet veel vrienden.
Peter had een fraai shirt met opdruk van Crass, maar vertelde er minder fraai bij dat hij dat op de huishoudbeurs had gekocht.
Peter werd na afloop van een feestje natgegooid vanaf de derde verdieping. Hij keek niet op of om, stapte op zijn brommer en reed langzaam weg.
Peter had op een buitenshuis muziekfestival de weersomstandigheden verkeerd ingeschat: zijn haar stond niet langer rechtop, de zeep werd sop. Hij lachte het weg.
Peter had niet zo veel geld, en niet zo veel werk, en niet zo veel huis, en niet zo veel vriendin. Hoe zou het met Peter zijn?

Peter loopt op straat, hij loopt naar waar ik net vandaan kom. Een korte ontmoeting. Hij straalt. Hij heeft het naar zijn zin. Hij heeft genoeg te doen.
Hij loopt als 25 jaar geleden. Hij loopt niet gebogen, geen enkele reden voor. Peter is blij. Zo is het met Peter.

lutek Zaterdag 02 Juli 2011 at 12:45 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.