Vakantie op Metropolis

Laat niets een vakantie in de weg staan. Vakanties gaan altijd voor. Andersom stonden enkele vakanties de afgelopen jaren wel het Metropolis muziekfestival in de weg - een klein offer. Zo niet dit jaar, dit jaar was ik thuis. Even nog leek het erop dat een voorgenomen wandeling me het festival zou laten missen, maar na herindeling van weekendse agenda was ook die horde genomen. Geen vakantie, nu echt naar Metropolis.
Alles goed en wel, maar er moest toch een beetje vakantiegevoel in de lucht hangen, zo was ik van mening. Er hing al een groot geel en fel schijnend vakantiegevoel in de lucht, onmiskenbaar, maar er moest nog iets bij. Een mug bracht uitkomst door mij aan de zijkant van mijn hand te steken net iets onder de pink. Ja hoor, nu was het vakantiegevoel compleet. Ik kon in het gras gaan liggen de rest van de dag.

In het gras liggen kan best vermoeiend zijn. Ik krabde eens aan mijn hand, had hier onmiddellijk spijt van, stond op en liep naar het hoofdpodium waar Phantom Four optrad. In de buurt hiervan trof ik  enkele Rotterdamse platenhandelaren die de muziekscene bespraken. Ik probeerde iets mee te pikken. Ik ben in de laatste 5 jaar ongeveer 10 jaar achter gaan lopen op muzieknieuwsgebied, voorwaar een hele prestatie. Om een duit in het zakje te doen merkte ik op dat de zanger op het podium net zo'n stem had als Rude Boy, de toenmalige zanger van de Urban Dance Squad. Even was het stil. Het wás Rude Boy! Ik krabde eens aan mijn hoofd en had hier onmiddelijk spijt van.

De cursus "elkaar vinden tussen 40.000 mensen" verliep deze dag redelijk naar wens, maar de cursus "elkaar kwijtraken op 10 vierkante meter" verliep nog veel beter. Dan maar even naar het andere podium, in een tent, waar Kurt Vile over 5 minuten zou beginnen. Veel over gehoord maar zelf nog niet gehoord. Ik trof echter een geheel lege tent aan en besloot dan eerst maar een minuutje in het gras te gaan liggen. Het was net of iedereen op dit moment gewacht had. Van alle kanten stroomde het publiek de tent in, het stond in één keer vol. Ik heb zelden zo'n punctueel publiek gezien. Als mensen op deze manier een vliegtuig zouden boarden kon Schiphol tweemaal het aantal huidige vluchten aan. De band deed aan de flashmob mee door precies op tijd te beginnen. Ik wreef me in de handen waar ik onmiddellijk spijt van had. Van Kurt Vile had ik geen spijt maar na 3 nummers had ik het wel gehoord en ging opnieuw in het gras liggen. Ik was hier ten slotte voor mijn vakantie.

Plotseling weer een bekend gezicht.
Hey, jij hier! Ja, gezellig. Ik zag je in het gras liggen en herkende je aan die kale plek bovenop je hoofd.
Ik krabde op mijn hoofd en had daar andermaal spijt van. Ik schudde diverse handen van mensen die bij het bekende gezicht hoorden. Van de mensen had ik geen spijt maar van het handen schudden wel. De muggenbeet had inmiddels tropische vormen aangenomen en ik besloot de rest van de dag niets meer te doen. Ik was hier ten slotte voor mijn vakantie.
Op het eind van de dag zou The Vaccines nog op het hoofdpodium staan. Mijn belangstelling ging vooral uit naar de naam van dit muziekcombo. Van de muziek zelf moesten ze het niet hebben, zoveel was zeker. Inmiddels had ik al zoveel zon gezien dat mijn ogen het verschil niet meer zagen tussen mijn linker- en mijn rechterhand en hoewel de muggenbeet nu een kei van een determinatiefactor was geworden, leek het me daarom toch het moment om de reis naar huis aan te vangen. 3 minuten later was ik thuis, dat is het voordeel van op Metropolis op vakantie gaan.

lutek Woensdag 06 Juli 2011 at 12:11 am | | default
Gebruikte Tags: , , ,

vier reacties

Mies
3min zeg je, woon je dan op zuidplein?
Mies, - 06-07-’11 01:18
Lutek
Dichterbij nog, op het Zuiderterras. :D
Lutek, - 06-07-’11 01:20
Mies
Het was trouwens sinds zeker 4 jaar dat ik een groot festival bezocht en het was een vuurdoop voor mijn twee dochters (4 en 11/2) en daardoor ook voor hun ouders.
Maar hadden wel een vakantie gevoel... Duurde zeker een half uur voor dat ik thuis was.
Mies, - 06-07-’11 01:24
Ptries
Haha, daar ligt Lutek volgens mij , aan zijn kruin te zien :) bedankt nog he! voor het regelen van een tjaap ;)
Ptries, - 06-07-’11 01:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.