Sorry

Eens in de maand op dinsdag vroeg in de middag was er op het hoogste numerieke dus tweede net van de Nederlandse televisie een half uur lang reclame te zien. Dit werd niet in de bode aangekondigd daar het niet bestemd was voor het televisiekijkend publiek. De reclames werden uitgezonden voor de opdrachtgevers en de reclamebureaus om te kunnen oordelen of het product 'op de buis' net zo mooi werd gepresenteerd als de bedoeling was geweest tijdens de productie van de promotie. Je kon dus, als je het toevallig zag, de nieuwste reclames zien (in een tijd - en op een leeftijd, 30 jaar geleden, dat alles wat bewoog kon boeien, zelfs de reclame).
Maar waarom zou je het toevallig zien? Er was geen enkel programma voor of na. Er was testbeeld. De reguliere uitzending was al lang afgelopen (schooltelevisie) of nog lang niet begonnen (Journaal e.d.).
Kennelijk waren er toch mensen die het zagen, zo bleek uit enkele ingezonden brieven die ik in de bode las (want ook de gehele bode kon boeien in die tijd - en op die leeftijd - al bewoog die dan niet, zolang je er ten minste geen muggen mee doodsloeg). Het waren boze, verontwaardigde brieven. Mensen kwamen verhaal halen. Er gebeurde iets op 'hun' televisietoestel wat niet volgens afspraak was, en zij beschouwden dit als inbruik. Inbruik op wat, dat was niet duidelijk.

Er zijn ook mensen die praatten en praten over 'mijn' krantje. En er zijn mensen die zichzelf in een verhaal 'deze jongen' noemen, meestal in combinatie met holle frasen als: 'pakken ze niet' of 'weet wel beter'.
Ik denk dat je er goed aan doet mensen die op die manier denken en praten in de Maas te duwen (of iedere andere rivier waar je toevallig bij in de buurt bent). Helaas winnen dergelijk denk- en praatbeelden terrein. Sedert jaren rijden er bussen rond met opschrift 'Sorry, Geen Dienst'. Er zijn kennelijk mensen geweest die boze, verontwaardigde brieven hebben geschreven naar de busmaatschappij. De busmaatschappij heeft gehoor gegeven en verontschuldigt zich nu dat er wel eens bussen rijden die niet voor het reizend publiek bedoeld zijn. Net als de bode overigens, daarin stond korte tijd na de boze brieven ook een aankondiging van dat programma dat niet voor de televisiekijkers bedoeld was.
Mogelijk moet de busmaatschappij over enige tijd zijn excuses maken voor het feit dat de bussen slechts bij de bushalte stoppen, of niet van de route afwijken. Het zou me niet verbazen. Al hoop ik eerder dat de Maas gedempt wordt. Ja, sorry hoor.

lutek Donderdag 21 Juli 2011 at 11:08 pm | | default

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.