Muzikale EuroGames

In Café Voigt, een café waar het altijd 5 voor 12 is, speelde The Parents een concert i.h.k.v. de tezelfdertijd gehouden Euro Games in Rotterdam. Ik had geen idee wat het één met het ander te maken had maar als The Parents optreedt zal het me worst zijn in welk kader dat is.
Soms is The Parents een band, soms één persoon, deze keer was het een duo. Ook dat zal me worst zijn, zolang Tamara maar The Parents is.
Toch mijmerde ik tussen de nummers door over de Euro Games, die anders volkomen langs me heen zouden zijn gegaan. Bij een teamsport wordt wel eens op een nudge-nudge-achtige manier giechelig gedaan over eventueel 'gemengd douchen' na afloop van een wedstrijd. Zou er tijdens de Euro Games giechelig gedaan worden over ongemengd douchen? De gedachte bracht meer vragen dan antwoorden. Ik kwam er niet uit.
Tamara zong hoog en laag en hard en zacht en stoer en ontwapenend en alles wat daar tussenin zat. Je ging er van naar adem happen. Omdat ik net een Westmalle Dubbel had besteld hapte ik in plaats van naar adem naar Westmalle Dubbel. Overmacht.

Tamara speelde nog een nummer en nog een nummer en op veler verzoek nog een en nog een. ze was duidelijk voor één gat te vangen. Als het publiek maar niet de overhand zou nemen. Hoe meer je geeft hoe minder dankbaar het publiek is. Ze hield stand.
Na haar optreden riep een andere gast naar de barman om muziek. Door een nogal belabberde woordkeus in combinatie met onhandig gebruik van klemtonen, leek het alsof ze de livemuziek niet had weten te waarderen, wat niet het geval was. De gast klonk van zichzelf gewoon nogal lomp en onbehouwen.

I.h.k.v. de EuroGames was er nog een concert op dezelfde avond. De twee concerten bleken diverse banden met elkaar te hebben, ik deed derhalve voor het gemak iedereen maar meteen de groeten van de ander.
Einsteinbarbie speelde in de Exit. Stella had haar polsen huisvlijtig versierd met de woorden 'gay' en 'straight' en ze stak haar polsen muzikalerwijs keer op keer in de lucht, om en om, en soms allebei tegelijk. Drie hoeraatjes voor de seks, wat je voorkeur ook is. Mochten er meer voorkeuren zijn zou ze wellicht op verzoek volgende keer ook haar enkels kunnen versieren om ook die muzikalerwijs in de lucht te steken, zij het slechts om en om, en niet allebei tegelijk.

De Exit was niet uitverkocht, maar dat kwam vooral omdat er geen entree werd geheven. Desondanks was het nog steeds niet uitverkocht, maar gelukkig deed het publiek, zoals het een Einsteinbarbiepubliek betaamd alsof het met twee maal zoveel mensen was, zodat het in geen tijd goed zweten was in de Exit. Iedereen begon her en der ledematen in de lucht te steken. Had je die zelf niet bij je, dan pakte je er een van je buurman. Het werd warmer en warmer. Tijdens het laatste nummer had ik enorme behoefte om te gaan douchen; gemengd of ongemengd, dat maakte me niet zoveel meer uit.

lutek Maandag 25 Juli 2011 at 11:58 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.