TinyMusic Gaat Naar De Kapper

Het kostte zowat twee maanden om het TM-stempel van de vorige editie van mijn hand te beitelen. Zinloos. Er is altijd een volgende editie. Dit keer ging TM naar de kapper. Iedereen gaat wel eens naar de kapper en TM was al anderhalf jaar niet geweest. Hoogste tijd. 'Je lijkt wel een Beatle!'
Tegenover Kapper Lok bevindt zich Café Rembrandt. Anders dan Kapper Lok heeft deze een tapvergunning, een goede reden om er plaats te nemen. Ik had 3 nieuwe geïnteresseerden geïnviteerd, ze zouden vanavond TM-matig worden ontmaagd.
Van een afstandje, op het terras, bekeken we ons hoefddoel van vanavond en smeedden plannen om zo geruisloos mogelijk langs de kaartjescontrole te komen. De beste methode leek ons om maar direct bij binnenkomst op te biechten dat ik reeds 4 kaartjes in de voorverkoop had gekocht. Zo gezegd, zo gedaan. Op naar Kapper Lok. Anders dan Café Rembrandt heeft deze een kapvergunning, een goede reden om er plaats te nemen.

Bij dichtbijzijnde inspectie bleken de 3 letters die de naam van de haarknipwinkel vormen, achtervolgd te zijn door 3 puntjes, respectievelijk achter elke letter één: L.O.K. Het betreft alzo een afkorting. We keken elkaar aan. Wat zou het betekenen? Lugubere Ontharings Kelder? Nee, dat was onzin, het was gelegen op de begane grond. Ledigheid Oor Kussen? Ook dat was nonsens, 'oorkussen' is per slot van rekening 1 woord en geen 2 woorden ('ontharingskelder' trouwens ook). Het viel nog helemaal niet mee om er achter te komen. Misschien moesten we eerst maar wat muziek gaan luisteren, het zou ons wellicht inspireren tot achterkomst van de afkorting.
Feaver was de eerste band die de prachtakoestiek van de ruimte mocht ondervinden en zij maakten hier dan ook dankbaar gebruik van. De luisteraars ook. Zulke formidabele ritmische trillingen in de lucht vang je niet iedere dag op. Ik zag enkele mensen die hun kapsel tot over hun oren droegen. Ze snelden zich in een kapperszetel voor een knipbeurt. Dit wilden ze niet missen.

In de pauze vergaderden we verder over de afkortingsmogelijkheden. Listig Optuigende Kapper? Er was niets listigs aan. Licht Ontvlambare Kliniek? Nee, ook deze mogelijkheid bleek onmogelijk. Lekkere Olm, Kerel? Maar daar zat een komma in, of vervalt een komma in een afkorting?
We werden opgeschrikt uit onze respectievelijke overpeinzingen door MC Maurice die de tweede muziekmaker van de avond ging aankondigen: Marijn. We wisten toen nog niet dat dit het hoogtepunt van de avond zou zijn. Twee nummers later wisten we dat wel. De liedjes die hij zong waren zo mooi dat ze eigenlijk te mooi waren. Of zoiets. Mijn buurvrouw zei dit veel pakkender en in andere bewoordingen maar ik ben vergeten hoe precies, maar daar kwam het ongeveer op neer. Ook zijn gitaarspel was wonderschoon. Het is dat niemand een speld bij zich had anders had je die kunnen horen vallen. Er was wel iemand die een bierflesje bij zich had, bij gebrek aan speld liet hij die dan maar vallen, en inderdaad, die kon je goed horen.

Lokaal Opperhoofdsmatig Knippen? Ja, wat dacht je dan, dat andere delen van het lichaam geknipt zouden worden? De kapper is behalve kapper dan wel tevens een massagesalon, dat wil nog niet zeggen dat er iets anders wordt geknipt dan hoofdhaar.
Loeien Over Koeien? Lachen Om Kopzorgen? Leverworst Of Kaas? Licht Over Kazachstan? Lampen Omtrent Keverbeestjes? Lasagna Oude Koffie? Liefhebbers Ossestaatsoep Korting? Leeuwendeel Overgeboekt Krediet? We konden er lang of kort over praten, we kwamen er niet uit.
Vermoeid zetten we ons nederig neder voor de laatste band van de avond: Ear to the Ground. Bij het horen van die naam dacht ik aan een indiaan die op een treinrail luistert naar een naderende trein en dat bleek precies niet te zijn wat de band deed. Sterker nog, ze speelden gewoon op instrumenten zoals een andere band dat ook zou doen, maar dan niet zoals een andere band dat zou doen natuurlijk. Dan had je net zo goed die andere band kunnen zijn.
Na afloop van de muziek werd de relatieve veiligheid van het terras van Café Rembrandt gekozen voor een fijne nazit. Alle ontmaagden hadden het reuze naar hun zin gehad, geheel naar TM-traditie. De eerste TM die tegenvalt moet nog bedacht worden.

lutek Zondag 21 Augustus 2011 at 7:02 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.