Vroemfield

De zanger van Bloomfield heeft een prachtig mooie stem, erg aangenaam om naar te luisteren. Dat bleek 2 maanden geleden al in Eva's Tuintje. Toen waren er 60 toehoorders met volledige aandacht. Dat wil zeggen, de aandacht werd waarschijnlijk gelijkelijk verdeeld over de stem en de gitaar van de gitarist, want die kan er ook wat van. De omstandigheden om Bloomfield te zien en vooral horen, kunnen echter verschillen.

Café De Witte Aap had een stukje Witte de Withstraat afgezet om ruimte te bieden aan een klein muziekfestival. Vroem! De sponsoring was niet helemaal van de grond gekomen, en de vergunning was niet van die grootte dat de hele straat kon worden afgezet. Vroem! Het gevolg was dat het publiek op de stoep buiten het café stond te kijken en luisteren naar de bands die in een trailer op de parkeerplaats aan de overkant van de straat stonden te spelen. Vroem! Dit waren zeer duidelijk andere omstandigheden dan die van 2 maanden geleden. Iew iew iew! [Dat was geen auto die voorbijreed maar een fiets waarvan het achterwiel een beetje aanliep.]
Je verwacht dat de muziek je niet zo bij de strot zal kunnen grijpen als er telkens - vroem! - een auto - vroem! - correctie: twee auto's voorbij rijden. Dat bleek reuze mee te vallen. Intiem zou ik het optreden niet kunnen vroemen maar ik werd wel degelijk door de muziek bij mijn kladden gepakt. Die zitten naast je lurven. Dus ergens in je donder, iets boven je hurken ongeveer.
Vroe-hoemm! [dat was een grote auto]

Het plan van De Witte Aap was om met dit festival geld in te zamelen voor, kort gezegd, hongerend Afrika. Het gaat natuurlijk meer om het gebaar, maar alle beetjes helpen. De teruggetreden sponsor, zo ving ik op van iemand van de organisatie, deed dat terugtreden met spijt in het hart maar liet wel weten 'er volgende keer zeker bij te zijn'. Het wachten is nu op een volgende hongersnood.
De bezoekers wachtten daar niet op, ze waren al flink omzetverhogend bezig. Van elke 5 bier zou er 1 naar Afrika gaan - vroem! - vermoedelijk per omrekentabel. Ook ik deed mijn best.
Bloomfield speelde een cover van Radiohead die je - ondanks vroem! - moet horen om te voelen. De violiste die dit nummer nog mooier maakt stond op dit moment echter te dansen in de Alpha-tent op Lowlands. Volgende keer zal ze er bij zijn. En zo niet, dan moet Bloomfield volgende keer maar op Lowlands staan.

lutek Dinsdag 23 Augustus 2011 at 11:33 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.