07-07-07

Toen ik vanmorgen wakker werd, bleek het al middag te zijn. Ik had een flink stuk gemist van de nu al beroemde dag 07-07-07. Snel de televisie aan. Na een uurtje Live Earth kwam ik er achter dat ik best nog wat langer had uit kunnen slapen.
London was een der wereldsteden met wereldsterren. In Wembley Stadium werd een en ander aan elkaar gepraat door Eddie Izzard, gewoonlijk de leukste man van het universum, maar vandaag een beetje mat. We zien Izzard de laatste jaren minder en minder in drag wat jammer is want een rok staat hem uitstekend.


Er smelten poolkappen, er sterven ijsberen, het water staat ons bijkans tot de lippen. Dat kon iedereen al een tijdje zien aankomen. Het is politiek correct je daar grote zorgen om te maken. Ik maak mij geen zorgen. Als er iets vervelends moet gebeuren, heb ik alijd het liefst dat het maar zo snel mogelijk gebeurt. Vroeger op school wilde ik altijd als eerste de gevreesde spreekbeurt houden. Je kwam toch aan de beurt, dus waarom het onvermijdelijke uitstellen.
Als de vraag is of de mens of de planeet moet overleven - en ik ga er van uit dat het niet mogelijk dat beide blijven bestaan - laat dan de planeet maar zo snel mogelijk in staat zijn zich weer te herstellen. 'Get it over with.'
Daarom hebben Hannie en ik besloten over te gaan tot de aanschaf van een auto. Jazeker! Eentje met wielen en een stuur en met spiegeltjes. Geen nieuwe, geen grote, geen dure, maar toch een auto.
Eigenlijk is die aanschaf enigszins een groene actie. Hoe eerder de oliebronnen zijn uitgeput, hoe eerder andere energiebronnen moeten worden aangeboord. Zolang er nog geen walvissen hun kop stoten tegen in zee geplaatste windmolens kunnen er nog een paar worden bijgezet.

Je kunt beleggen in water, het blauwe goud, wist u dat? Gaat Robeco op groen? Nee, zeker niet. Er is juist flink te verdienen met investeren in schaarste. In het kort komt het er op neer dat hoe slechter het met de wereldwijde watervoorziening gaat, hoe meer de aandelen zullen stijgen. Een economisch belang gekoppeld aan het naar de klote helpen van de planeet. Het is een idee.

Nog altijd geen aanslag in London. Tennis, wielrennen, autosport, Live Earth, mogelijkheden te over. Misschien is het te voor de hand liggend. Bovendien is MI5 erg goed op de hoogte van geplande aanslagen, zo blijkt uit de populaire serie Spooks. De Engelse regering is niet blij met de serie, mogelijk omdat het te dicht bij de werkelijkheid komt.
Of zouden potentiële terroristen die vanmorgen eerder opstonden dan ik, gezien hebben dat de aarde in zulke nood verkeert dat hun aanslagen daarbij nog maar schril afsteken? Dan zouden ze wellicht kunnen besluiten het licht express aan te laten, en de televisie op stand-by te laten staan, lachend in hun vuistje: dat zal het Westen op de knieën brengen!

lutek Zaterdag 07 Juli 2007 at 10:40 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.