R.E.M. in Het Park

Parkrondjes kunnen onderling in tijd en afstand variëren, afhankelijk van bij voorbeeld weersgesteldheid, kantoordrukte en aanwezig fotogeniek fauna. Vandaag maakte ik een ruim rondje en liep zo langzaam mogelijk, optimaal genietend van de nazomerse zon.
Het rondje was zo ruim dat ik Het Park zelf nauwelijks heb betreden, ik liep er met een grote boog omheen, op één gedeelte na waar het zo druk was dat het wel leek of er dra een muzikaal optreden zou worden gegeven, zeker gezien de gemiddelde leeftijd. Dat bleek ook precies te zijn wat er stond te gebeuren. Ik hoorde iemand (die ik aanzag voor schooljuf) tegen haar leerlingen zeggen dat over een minuutje 'de band zou beginnen die bekend was van Holland's got Talent'. Ik versnelde mijn pas voor een meter of honderd, waarbij ik inderdaad vier in de startblokken staande hangjongeren passeerde die zich opmaakten iets ten gehore te brengen. Een 'band' zou ik het niet willen noemen. Hun hele instrumentarium bestond uit 1 versterker waaruit door middel van bediening van een paar knoppen een beat werd getoverd. En nog een beat. En nog een. Toen geen enkele beat meer. De geluidsman frutselde wat aan de knoppen en begon overnieuw. De juiste beat moest ergens in het apparaat zitten, hij moest die alleen nog even tevoorschijn halen. De anderen keken naar wat hij deed, of controleerden nog even of hun verplichte winterkleding zo stoer mogelijk leek. Yo!

Ook van andere kanten kwam er publiek aangelopen. Een moeder riep haar zoon. "Kom eens hier, ze gaan daar..."
Ik zag haar bedenken hoe ze dit moest precies moest noemen. Ze had deze muziek wel eens gehoord. Ze zocht ongetwijfeld haar hoofd af naar de afkorting R'n'B, maar vond die niet. Wel iets wat er bij in de buurt kwam.
"Ze gaan zo... eh... R.E.M. spelen"

R.E.M. is dood. Leve R.E.M.

lutek Donderdag 29 September 2011 at 9:47 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.